Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

«Απελπισμένος» Ολλανδός αποφάσισε να αλλάξει για λίγο τα σύνορα της χώρας για να συμμετέχει στη… χαρά του Euro!

Ο ιδιοκτήτης μιας καφετέριας στο Μάαστριχτ, απογοητευμένος από τον αποκλεισμό της Ολλανδίας από το Euro 1016, αποφάσισε ότι ο μόνος τρόπος για να διασκεδάσει τη θλίψη του είναι να μεταφέρει το κατάστημά του στο...γειτονικό Βέλγιο!

Και τι πιο "απλό", από το να αλλάξει για λίγο τα σύνορα των δύο χωρών!

«Στην αρχή, ήμουν στεναχωρημένος επειδή δεν μετέχει η Ολλανδία στο Euro. Ωστόσο, στηρίζω το Βέλγιο και ήθελα να το δείξω αυτό ξεκάθαρα», εξήγησε ο 32χρονος Κόεν Σμιτς, ο ιδιοκτήτης του καφέ De Pepel.

Με τη σύμφωνη γνώμη ορισμένων θαμώνων της καφετέριας, ο Σμιτς αποφάσισε να μετακινήσει συμβολικά τους στύλους που δείχνουν τα σύνορα μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας: τους μετέφερε σε απόσταση 300 μέτρων, έτσι που η καφετέριά του να βρίσκεται πλέον σε... βελγικό έδαφος, έστω και μόνο για τον ένα μήνα που θα διαρκέσει το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Ο δήμαρχος της γειτονικής βελγικής πόλης δεν δυσαρεστήθηκε καθόλου με την ιδέα της διεύρυνσης των αρμοδιοτήτων του. Αντιθέτως, αγκάλιασε με μεγάλη χαρά τους 1.420 νέους «Βέλγους» δημότες, τους κατοίκους δηλαδή της περιοχής που βρέθηκε αιφνιδιαστικά να ανήκει στο Βέλγιο. Εγκαινίασε μάλιστα δύο αντίγραφα οροσήμων των συνόρων ενώ ο εφημέριος της τοπικής εκκλησίας «βάπτισε» τα νέα σύνορα με ένα μεγάλο ποτήρι βελγικής μπίρας, αντί για αγιασμό.

Η έκταση και ο πληθυσμός του Βελγίου θα είναι, έτσι,  λίγο μεγαλύτεροι κατά τη διάρκεια του Euro. Μετά τις 10 Ιουλίου, όμως, η καφετέρια, ο ιδιοκτήτης της, οι θαμώνες και οι κάτοιοι της «αποσχισθείσας» περιοχής θα πρέπει να επιστρέψουν στην Ολλανδία...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ