Τόνι Κέρτις: Ο άνδρας του die for που ερωτευόταν κάθε 20' - 6 γάμοι & ούτε δολάριο στα παιδιά του στη Διαθήκη

Ερωτεύοµαι κάθε 20 λεπτά! Σε µερικές ώρες θα είµαι ξανά ερωτευµένος!», έλεγε ο Τόνι Κέρτις. 

«Δεν µπορώ να θυµηθώ κάτι για το οποίο θα µετάνιωνα. Θα ήµουν ανόητος αν σκεφτόµουν έτσι», έλεγε ο ηθοποιός που γνώρισε την καταξίωση µέσα από το «Μερικοί το προτιµούν καυτό» δίπλα στην Μέριλιν Μονρόε. «Γνώρισα τη Μέριλιν το 1950, όταν προσπαθούσε να κλείσει συµβόλαιο µε κάποιο στούντιο κι αρχίσαµε να βγαίνουµε.

Ηταν πολύ ενδιαφέρουσα και γλυκιά γυναίκα. Είναι τραγωδία που πέθανε τόσο νέα», λέει για το σύµβολο του σεξ που αποτέλεσε και την αγαπηµένη του παρτενέρ. «Ηταν αξιολάτρευτη. Η σχέση µας είχε τα πάνω και τα κάτω της, αλλά ποια σχέση δεν τα έχει;», αναρωτιόταν και προσέθετε στους αγαπηµένους του συµπρωταγωνιστές τούς Μπαρτ Λάνκαστερ, Νάταλι Γουντ και Τζακ Λέµον. 

Πώς το φτωχό εβραιόπουλο που κάποτε ονοµαζόταν Μπέρναρντ Σβαρτς έβλεπε την κινηµατογραφική του πορεία, η οποία ξεπερνούσε τον µισό αιώνα; «Δεν υπάρχει κάποια ταινία στην οποία να µην έδωσα ό,τι καλύτερο µπορούσα, ακόµη κι αν επρόκειτο για εκείνες που έγιναν από υποχρέωση, για να κερδίσω χρήµατα για την ανατροφή των παιδιών µου. Και δεν κοιτάζω πίσω λέγοντας πως θα µπορούσα να είχα κάνει το ένα ή το άλλο». 

Αλλωστε για τον Τόνι Κέρτις δεν είχε σηµασία αν ο ρόλος του ήταν δραµατικός ή κωµικός. «Κάποιοι ήταν αστείοι, ορισµένοι άλλοι όχι. Μου αρέσει η ιδέα ότι κινήθηκα σε διαφορετικά περιβάλλοντα», έλεγε και υποστήριζε πως εξακολουθούσε να στέκεται µπροστά από την κάµερα. «Δεν µε κουράζουν τα γυρίσµατα, όπως κάποιος δεν κουράζεται όταν τρώει, βγάζει µια ωραία γυναίκα έξω για φαγητό ή αγοράζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο. Η εµπειρία δεν σε κάνει καλύτερο ηθοποιό, σου δίνει µια άλλη οπτική της ζωής». Διάφοροι χαρακτηρισµοί του τύπου ο πιο καλοντυµένος άνδρας δεν φαίνεται να τον επηρέασαν πολύ. «Ολα αυτά είναι απάτη. Σε τιµούν, το αντιµετωπίζεις καλοπροαίρετα και τελειώνει η ιστορία». 

Οσο για το τι θα ήθελε να ακουστεί στον επικήδειο του; «Κανείς δεν είναι τέλειος», έλεγε. Παράλογο; Διόλου, αν σκεφτούµε ότι η συγκεκριµένη ατάκα από το «Μερικοί το προτιµούν καυτό» έγραψε ιστορία. 

Ο Τόνι Κέρτις (Tony Curtis, 3 Ιουνίου 1925 – 29 Σεπτεμβρίου 2010) ήταν Αμερικανός ηθοποιός, που ενσάρκωσε τόσο κωμικούς όσο και δραματικούς ρόλους σε περισσότερες από 100 ταινίες στις οποίες είτε είχε πρωταγωνιστικό ρόλο ή συμμετείχε. Ήταν υποψήφιος για Όσκαρ για την ερμηνεία του στην ταινία Όταν σπάσαμε τις αλυσίδες, (The Defiant Ones, 1958), στην τελετή των βραβείων το 1959.

Πέθανε στο σπίτι του στο Λας Βέγκας στις 29 Σεπτεμβρίου του 2010 από καρδιακή ανακοπή.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ