Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ετοιμάζει το τέλειο επιδόρπιο για το καλοκαίρι: Παγωμένο γιαούρτι με φρούτα

Η πιο απλή και δροσιστική συνταγή για το τραπέζι σας.

Υλικά

3 φλ. ανάμεικτα φρούτα, κατεψυγμένα
1/3 φλ. ζάχαρη άχνη
1/2 φλ. άπαχο γιαούρτι
1 κ.σ. χυμό φρέσκου λεμονιού

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Διαδικασία

 

Βάζουμε σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τα φρούτα και τη ζάχαρη.

Χοντροκόβουμε τα φρούτα στον επεξεργαστή.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού.

Όσο το μηχάνημα λειτουργεί αργά, ρίχνουμε το γιαούρτι και χτυπάμε μέχρι να γίνει λείο και κρεμώδες.

Σερβίρουμε σε μπολ, τα καλύπτουμε και τα βάζουμε στην κατάψυξη για 30 λεπτά

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ