Η δίκη για τη δολοφονία Κουμανταρέα: "Είμαστε καλά παιδιά δεν έχουμε σχέση με τον φόνο", λένε οι 2 νεαροί

"Δε θα μπορούσα να φτάσω σε αυτό το σημείο να κάνω κάτι τέτοιο, κυρίως στον Μένη αλλά και σε κανέναν άλλο. Είμαι τόσο χρόνια στην Ελλάδα και ούτε κλέφτης είμαι ούτε αλήτης".

 Με αυτά τα λόγια ο 27χρόνος Ρουμάνος, Στέφαν Ματεσαρενάου, που κατηγορείται για τη δολοφονία του συγγραφέα Μένη Κουμανταρέα, αρνήθηκε τα όσα του αποδίδει η Δικαιοσύνη.

Η δίκη ξεκίνησε επί της ουσίας την Παρασκευή ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, οπου κατέθεσαν μάρτυρες σχετικά με το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2014, όταν ο 85χρονος συγγραφέας έπεφτε νεκρός στο διαμέρισμά του στην Κυψέλη.

Αμέσως μετά τον Στέφαν Ματεσαρενάου, ο δεύτερος κατηγορούμενος Κοσμίν Γκαϊτάν υποστήριξε απευθυνόμενος σε δικαστές και ενόρκους, πως δεν γνώριζε τον συγγραφέα και πρόσθεσε: "Είμαι τόσα χρόνια στην Ελλάδα και δεν έχω κάνει τίποτα. Μόνο δούλεψα". Και οι δύο κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση και απόπειρα ληστείας.

Ο μάρτυρας που κατέθεσε πρώτος στο δικαστήριο, είναι ο Θανάσης Φουσκαρίνης, φίλος και συνεργάτης του Μένη Κουμανταρέα. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο συγγραφέας ανέβηκε στο διαμέρισμα του για να πάρει τη φαρμακευτική του αγωγή, αλλά ουδέποτε επέστρεψε. Μία ώρα μετά, μπήκαν μαζί με τον εξ αγχιστείας ανιψιό του συγγραφέα στο διαμέρισμα και τον εντόπισαν νεκρό.

"Διαπιστώσαμε πως υπήρχε αναστάτωση στα πράγματα. Δεν ήταν όπως τα έβαζε ο Μένης ο οποίος ήταν μανιακός με την καθαριότητα. Προχωρήσαμε από το σαλόνι και αριστερά, στην κρεβατοκάμαρα, είδαμε το θέαμα.

 

Ο Μένης ήταν ριγμένος πάνω στο κρεβάτι, νεκρός, με παραμορφωμένο το πρόσωπο, χτυπημένος, τα χέρια του χτυπημένα..." κατέθεσε.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του συνηγόρου υπεράσπισης, Αλέξη Κούγια, ο Θ. Φουσκαρίνης παραδέχτηκε ότι ο πρώτος κατηγορούμενος είχε ερωτική σχέση με τον συγγραφέα, επισημαίνοντας πως το τελευταίο διάστημα, ο συγγραφέας ήθελε να διακόψουν την επαφή τους.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ