Καρπουζί - βερικοκί: Βάλτε το πιο καλοκαιρινό χρώμα στο σπίτι σας λέει ο Σπύρος Σούλης

Το χρώμα των κοραλλιών στο βυθό φέρνει περισσότερο σε κόκκινο. Λίγο το οξυγόνο όμως , λίγο η θάλασσα που είναι μακριά, κάνει τα κοράλλια, έξω από τα νερά τους, να αποκτούν ένα τόνο πιο ανοιχτό πλησιάζοντας άλλοτε περισσότερο προς το πορτοκαλί και άλλοτε προς το ροζ.

To κοραλί είναι αδιαμφισβήτητα ένα εκκεντρικό χρώμα γι’ αυτό καλό θα ήταν να το περιορίσουμε σε ορισμένες στατικές επιφάνειες όπως ένα κομμάτι τοίχου ή σε μικρά διακοσμητικά μέσα στο σπίτι.

 

Μπάνιο

Αν ο χώρος που θέλετε να επέμβετε είναι το μπάνιο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το κοραλί σε διάφορα υφάσματα, στις πετσέτες, την κουρτίνα του μπάνιου ή ένα πατάκι ή μπορείτε να δημιουργήσετε έναν δίσκο με λευκά και γκρι βότσαλα και διάσπαρτα κομμάτια από φυσικά κοράλλια. Φυσικά μια επίσης υπέροχη ιδέα είναι να τοποθετήσετε σε κάποια γωνιά μια κοραλί γλάστρα με μια λευκή ορχιδέα. Το μπάνιο αν έχει αρκετό φως βοηθά τις ορχιδέες να αναπτυχθούν καθώς μπορούν να επιβιώσουν και χωρίς πότισμα εκμεταλλευόμενες την υγρασία που τους προσφέρει ο χώρος.

 

Κουζίνα

Αν θέλετε λίγο κοραλί στην κουζίνα δεν χρειάζεται να ξεκινήσετε από τις πετσέτες, τα τραπεζομάντηλα και τις κουρτίνες. Σίγουρα είναι μια καλή ιδέα αλλά μια ακόμα καλύτερη θα ήταν να αλλάξετε το χρώμα στις καρέκλες ή και το ύφασμά τους με δύο απλές κινήσεις. Χρησιμοποιήστε το κοραλί στις κάσες των κουφωμάτων ή στην πόρτα της εισόδου. Ντύστε τα πορτάκια από τα ντουλάπια με ταπετσαρία ή διαφορετικά βάψτε τα σταθερά σημεία από τα ντουλάπια. Μπορείτε επίσης να κρεμάσετε στον τοίχο διάφορα καδράκια, κάποια διακοσμητικά πιάτα ακόμη και να φτιάξετε ένα πίνακα όπου στο εσωτερικό του θα στερεώσετε ένα σετ μαχαιροπίρουνα που πρώτα θα έχετε βάψει φυσικά σε κοραλί!

Υπνοδωμάτιο

Αν πάλι το κοραλί το σκέφτεστε για το υπνοδωμάτιο ένα μονάχα να θυμάστε! Το ιδανικότερο χρώμα που δένει αρμονικά με το κοραλί και προσθέτει πλούτο χωρίς περιττές λεπτομέρειες είναι το χρυσό! Αρκούν τα χρυσά πόμολα σε μια πόρτα, ένα κομοδίνο, το πλαίσιο ενός καθρέφτη ή ενός πίνακα, η βάση ενός πορτατίφ για να απογειώσετε το αποτέλεσμα.

Σαλόνι

Αν το καθιστικό είναι να πάρει τη σκυτάλη μη φοβηθείτε να επενδύσετε σε μεγαλύτερες και περισσότερες επιφάνειες. Κάποιες φορές η επιλογή της υπερβολής επιβραβεύεται. Τολμήστε το χρώμα σε ό,τι περνά από το μυαλό σας πέρα από τα υφάσματα. Ένα σημαντικό tip! Στην περίπτωση που το καθιστικό βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την κουζίνα θα μπορούσατε να βάψετε τον τοίχο που συνδέει αυτά τα δύο δωμάτια. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα ο ενιαίος αυτός χώρος να μοιάζει ακόμη μεγαλύτερος.

Μπαλκόνι

Αν πρόκειται για μια επέμβαση στο μπαλκόνι ξεκινήστε από τα έπιπλα και τις γλάστρες βάφοντάς τα κοραλί με διαφορά, όμως, ενός τόνου. Φυσικά τους καλοκαιρινούς μήνες ο χρόνος που περνάμε στους εξωτερικούς χώρους είναι περισσότερος και κυρίως τις βραδινές ώρες. Γι’ αυτό μην ξεχάσετε τα φαναράκια και τις αέρινες οργάντζες!

Το κοραλί, αν και δεν του φαίνεται, είναι από τα πιο ευκολοσυνδύαστα χρώματα. Ιδανικά συνδυάζεται με το λευκό και το μαύρο, το καφέ και τα παράγωγά του, το μπλε και τα παράγωγά του και το γκρι σε όλες του τις αποχρώσεις. Μην φοβηθείτε, λοιπόν, να το βάλετε στη ζωή σας αφήνοντας τη φαντασία σας ελεύθερη.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ