Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Κίτρινη κάρτα από Μέρκελ σε Ερντογάν: Παγώνει το ζήτημα της βίζας - ''Παραβιάζονται πολλές ελευθερίες στην Τουρκία''

Μπορεί ο Πρόεδρος της Τουρκίας να παίζει εντός έδρας αλλά όπως φαίνεται η γερμανίδα καγκελάριος, Ανγκελα Μέρκελ δεν μάσησε τα λόγια της απέναντί του. 

Αιτία, οι αμφιλεγόμενες και σε πολλές περιπτώσεις αντιδημοκρατικές αποφάσεις του "Σουλτάνου" τόσο στον τρόπο λειτουργίας του κοινοβουλίου, στον χώρο της δικαιοσύνης και στον χώρο του Τύπου.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι εξέφρασε την ανησυχία της στις συνομιλίες που είχε με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την απόφαση που έλαβε την περασμένη εβδομάδα η τουρκική Εθνοσυνέλευση να άρει την ασυλία ορισμένων βουλευτών.

«Του κατέστησα σαφές στη συζήτηση σήμερα ότι επίσης θεωρώ ότι χρειαζόμαστε ένα ανεξάρτητο δικαστικό σύστημα, χρειαζόμαστε ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης και χρειαζόμαστε ένα ισχυρό κοινοβούλιο» στην Τουρκία, ανέφερε η Μέρκελ αμέσως μετά τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Ερντογάν.

«Και φυσικά, η απόφαση να αρθεί η ασυλία του ενός τετάρτου των βουλευτών της τουρκικής Βουλής είναι κάτι το οποίο εγείρει βαθιά ανησυχία. Το κατέστησα σαφές αυτό στον Τούρκο πρόεδρο», επέμεινε η Μέρκελ.
Επικριτές της κυβέρνησης τονίζουν ότι η αναθεώρηση του Συντάγματος ώστε να μπορεί να αίρεται η ασυλία βουλευτών έχει βασικό στόχο να εξαλειφθεί το Κόμμα Δημοκρατίας των Λαών (HDP), το οποίο εκπροσωπεί κατά κύριο λόγο την κουρδική μειονότητα, από την τουρκική Βουλή.

Η καγκελάριος Μέρκελ έκλεισε και την πόρτα, τουλάχιστον για τώρα, στο θέμα της βίζας, τονίζοντας πως η Άγκυρα πρέπει να εκπληρώσει όλες τις προϋποθέσεις τις οποίες έθεσαν οι Βρυξέλλες πριν οι Τούρκοι πολίτες να μπορούν να εισέρχονται στο Χώρο Σένγκεν χωρίς να απαιτείται θεώρηση διαβατηρίου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ