Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία - Έως 25 βαθμούς η θερμοκρασία

Oι βροχές και οι καταιγίδες θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και θαλάσσια τμήματα της χώρας, με σταδιακή βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι

Βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, αναμένουμε τις πρωινές ώρες στα ανατολικά ηπειρωτικά της χώρας, καθώς και σε περιοχές του κεντρικού και βορείου Αιγαίου, την Κυριακή 22 Μαΐου 2016. Στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατούν σποραδικές νεφώσεις, ενώ τοπικές μπόρες θα σημειωθούν κυρίως τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά. Εξασθένιση των φαινόμενων περιμένουμε από το βράδυ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 9 έως 24 στη βόρεια Ελλάδα, 11 έως 25 στη δυτική Ελλάδα, 11 έως 21 στο βόρειο Αιγαίο και από 12 έως 22 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από τα βορειοδυτικά έως 6 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι κυρίως βορειοανατολικοί έως και 7, με εξαίρεση τα νοτιοδυτικά τμήματα όπου θα πνέουν από τα δυτικά - νοτιοδυτικά έως και 5 μποφόρ.

Στην Αττική από το ξεκίνημα της ημέρας έως και τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές, ενώ στα βόρεια τμήματα του νομού υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σημαντικά και σταδιακά θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις από 3 έως 5 μποφόρ. Στην ανατολική ακτή του νομού και τις θερμές ώρες, αναμένεται να φτάσουν και τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 16 έως 21 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη από το ξεκίνημα της ημέρας και έως τις πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται παροδικές βροχές. Στη συνέχεια τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 4 μποφόρ, όμως σταδιακά θα εξασθενίσουν και το βράδυ θα είναι μεταβλητοί έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς.

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και πιθανόν το πρωί πρόσκαιρους όμβρους. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και σταδιακά θα σταματήσουν.
Άνεμοι: στα δυτικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: από 10 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μεγίστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους η μεμονωμένες καταιγίδες στα νότια τις πρωινές ώρες. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις με βροχές η διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στα νότια. Βελτίωση από το βράδυ.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 24 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και Εύβοια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 13 έως 22 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές και διάσπαρτες καταιγίδες κυρίως στα βόρεια. Βελτίωση από το απόγευμα κυρίως στις Κυκλάδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 15 έως 22 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες πιθανόν να είναι έντονα στα βόρεια, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: μεταβλητοί 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 17 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ