Γεροβασίλη: Δεν φαίνεται να επίκειται ανασχηματισμός - Στη σωστή κατεύθυνση οι θέσεις του ΔΝΤ για το χρέους

Κατηγορηματική ότι «δεν φαίνεται πως επίκειται ανασχηματισμός», εμφανίστηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα, η ίδια ανέφερε πως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης «ακολουθεί η εκταμίευση που αφορά τις δανειακές υποχρεώσεις της χώρας. Ο επόμενος στόχος είναι η επιτάχυνση κυβερνητικού έργου με μετρα και νομοσχέδια για την επόμενη μέρα της αξιολόγησης. Έχει προαναγγελθεί οτι θα υπάρξει ενα νέο υπουργικό συμβούλιο. Αυτά είναι τα επόμενα βήματα. Δεν φαίνεται ότι επίκειται ανασχηματισμός. Αυτό είναι αρμοδιότητα του πρωθυπουργού», τόνισε.

Ερωτηθείσα δε για την επικείμενη ψηφοφορία και ειδικότερα  για τη στάση της ΝΔ, η κ. Γεροβασίλη, είπε πως «πρόκειται για μια τεράστια στροφή στη στάση της Νέας Δημοκρατίας και πρέπει να μας πει ποια σταση είναι αυτή που την εκπροσωπεί πραγματικά. Μέχρι χθες ακούγαμε για τα σπίτια που βγαίνουν στο σφυρί». 

Σκέψεις και απόψεις οι προτάσεις Κουρουμπλή

Σε ό,τι αφορά στην προετοιμασία του εκλογικού νόμου τον χαρακτήρισε  βασική εξαγγελία της κυβέρνησης. «Ο κ. Κουρουμπλής κάνει τη διερεύνηση προκειμένου να ολοκληρωθεί μια πρόταση της κυβέρνησης που θα μπει σε διάλογο» είπε και παίρνοντας αποστάσεις είπε πως «είναι απόψεις, είναι σκέψεις, αλλά μέχρι να ολοκληρωθεί μια τέτοια συζήτηση τίποτα δεν μπορεί να θεωρείται δεδομένο.

Οι απόψεις του ΔΝΤ για το χρέος ήταν πάντα στη σωστή κατεύθυνση

Τέλος, για το κρίσιμο θέμα του χρέους ενόψει και του eurogroup της 24ης Μαίου, υπογράμμισε ότι «περιμένουμε να μιλήσει για την άμεση και μεσοπρόθεσμη απόφαση σχετικά με το χρέος και να έχουμε λύσεις που θα ευνοούν τη διαχείρισή του. Για το μακροπρόθεσμο διάστημα ειναι μεγαλύτερη η συζήτηση», είπε και τόνισε ότι «η θέση του ΔΝΤ ήταν σταθερή οτι δεν είναι βιώσιμο το χρέος. Πιστεύαμε πάντα ότι οι απόψεις του Ταμείου ήταν στη σωστή κατεύθυνση για το χρέος». 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ