Αυτός είναι ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας με την κατά 43 χρόνια μικρότερη καλλονή σύζυγο του

Έτοιμος να αναλάβει καθήκοντα προέδρου στην πέμπτη πολυπληθέστερη χώρα του πλανήτη - τη Βραζιλία - είναι ο νυν αντιπρόεδρός της, Michel Temer, που θα διαδεχθεί υποχρεωτικά στις επόμενες ώρες την πρώην ισχυρότερη γυναίκα και πρόεδρο της χώρας, Dilma Rousseff, την οποία η Ολομέλεια της Γερουσίας της χώρας παρέπεμψε οριστικά σε δίκη για δημοσιονομικές λαθροχειρίες.
 

Η παραπομπή σε δίκη της Rousseff - που πλήττεται από σωρεία τεράστιων σκανδάλων δωροδοκίας και διαφθοράς - ήταν εν πολλοίς αναμενόμενη σύμφωνα με τις δεδομένες πολιτικές ισορροπίες στην πολιτική σκηνή της Βραζιλίας και δεν εξέπληξε κανέναν.

Σύμφωνα με το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, ο Temer διαθέτει μια εντελώς διαφορετική ιδιοσυγκρασία σε σύγκριση με τον «επιθετικό» χαρακτήρα της Rousseff, καθώς φέρεται να είναι προσηνής, ήπιων τόνων και να αγαπάει τα ακριβά κουστούμια και την ποίηση. Και τις όμορφες γυναίκες.

Σημαντικότερο όλων - πάντα σύμφωνα με το Reuters - είναι το σπάνιο χαρακτηριστικό του Temer για την πολιτική σκηνή της Βραζιλίας, να είναι καλός ακροατής και να έχει την υπομονή να διαλεχθεί με συμμάχους, αλλά και αντιπάλους του.

Ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα του, ο Temer βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα τρομακτικό καθήκον: Να «αναστήσει» την οικονομία της Βραζιλίας που έχει βυθιστεί στη χειρότερη ύφεσή της των τελευταίων 80 ετών, αλλά και να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών απέναντι στην κυβέρνηση.

Φεύγοντας, η Rousseff φρόντισε να «ναρκοθετήσει» την εξευτελιστική εκδίωξή της από τον προεδρικό θώκο εξισώνοντάς την με «πραξικόπημα», χαρακτηρίζοντας η ίδια και το Εργατικό Κόμμα της τον Temer έναν «προδότη».

Ο Temer φέρεται να έχει ήδη επιλέξει νέους υπουργούς για θέσεις-«κλειδιά» στην κυβέρνησή του, διαλέγοντας πρόσωπα γνωστά στην πολιτική και επιχειρηματική τάξη πραγμάτων για τα φιλελεύθερα φρονήματά τους σε ότι αφορά στην οργάνωση της οικονομίας.

Ο 75χρονος νέος πρόεδρος της Βραζιλίας είναι γιός Λιβανέζων μεταναστών - ο νεότερος οκτώ παιδιών - που έφτασαν στη Βραζιλία το 1925.

Είναι πατέρας πέντε παιδιών, παντρεμένος αυτήν την περίοδο με μια καλλονή καλλιστείων 43 χρόνια μικρότερή του, που έχει χαράξει σε τατουάζ το όνομά του στο λαιμό της.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ