Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Αγωνία στην Κίνα: Δεκάδες άτομα θαμμένα κάτω από την λάσπη - Μάχη με τον χρόνο δίνουν οι διασώστες

Μία νέα τραγωδία βρίσκεται σε εξέλιξη σε επαρχία της Κίνας, καθώς δεκάδες άνθρωποι αγνοούνται εξαιτίας κατολίσθησης στη νοτιοανατολική επαρχία Φουτζιάν.

Τουλάχιστον 34 άτομα έχουν θαφτεί κάτω από τόνους λάσπης, ενώ τουλάχιστον εφτά ανασύρθηκαν με σοβαρούς τραυματισμούς και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο Κινέζος πρόεδρος, Σι Τζιπίνγκ, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες για την άμεση κινητοποίηση και την οργάνωση επιχείρησης διάσωσης των εγκλωβισμένων, οι οποίοι, παρόλα αυτά, έχουν ελάχιστες πιθανότητες να είναι ζωντανοί, σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας.

Ο Σι Τζιπίνγκ ζήτησε εσπευσμένα από τον αρμόδιο υπουργό της κυβέρνησής του, να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να γίνει μεγάλη έρευνα στην περιοχή και να εντοπιστούντα πιθανά σημεία για τις επόμενες κατολισθήσεις, ούτως ώστε να ληφθούν προληπτικά μέτρα, τα οποία θα φτάνουν μέχρι και στην εκκένωση οικισμών στη νοτιοανατολική αυτή επαρχία.

Στην περιοχή Φουτζιάν βρέχει καταρρακτωδώς το τελευταίο 24ωρο, γεγονός που έχει προκαλέσει τεράστια οικολογική καταστροφή, καθώς και κατολισθήσεις, μία από τις οποίες εξελίχθηκε σε τραγωδία, με τον εγκλωβισμό δεκάδων ανθρώπων.

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ