Η "κατάρα" του Αμβρόσιου στον Φίλη: Να σαπίσει το χέρι του αν υπογράψει διάταγμα να καταργηθούν τα θρησκευτικά...

Στη συνάντηση των επιτάφιων στο κέντρο του Αιγίου η καθιερωμένη ομιλία του Μητροπολίτη Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας Αμβροσίου έστειλε...... κατάρες κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και της Ένωσης Άθεων. 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα filodimos.gr, βάζοντας στο στόχαστρό του τον υπουργό Παιδείας για το ενδεχόμενο να καταργηθεί το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία και να αντικατασταθεί με το μάθημα της Θρησκειολογίας, του ευχήθηκε να σαπίσει το χέρι του (!) αν τολμήσει να υπογράψει τέτοιο διάταγμα. Για τους άθεους επιφύλαξε μια διαφορετική «κατάρα», να «τρυπήσει το στομάχι τους».

«Ενώπιόν σας, παρακαλώ τον Εσταυρωμένο Χριστό να σαπίσει το χέρι του Φίλη αν υπογράψει τέτοια διατάγματα αθεΐας όπως η κατάργηση των θρησκευτικών στα σχολεία. Όσον αφορά στο κρέας που θα φάνε απόψε οι άθεοι που θα κάνουν τραπέζι, να γίνει δηλητήριο και να τους τρυπήσει το στομάχι. Να γίνει πέτρα και να μην το χωνέψουν! Ας τρώει ο καθένας ό,τι θέλει και να λατρεύει το Θεό που θέλει αλλά να μην προκαλεί το αίσθημα του θρησκευτικού κόσμου», ανέφερε.

Οι παρευρισκόμενοι άκουγαν άναυδοι το παραλήρημα του μητροπολίτη. Σε πολύ διαφορετικό κλίμα ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος πήρε το λόγο και ευχήθηκε Καλό Πάσχα. «Μπορεί να έχουν γίνει λάθη και τούτες τις Άγιες Μέρες θα πρέπει να είμαστε όλοι ενωμένοι και αγαπημένοι, με ειρήνη και ομόνοια. Αυτό είναι για μένα το μήνυμα της Αναστάσεως», ανέφερε μεταξύ άλλων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ