Απίστευτο! Απανωτοί θάνατοι στους δρόμους της Κρήτης: 18 από την αρχή του χρόνου 7 τον Απρίλιο!

Συνολικά 18 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε τροχαία δυστυχήματα στην Κρήτη προτού λήξει το πρώτο τετράμηνο του χρόνου. Τις τελευταίες δέκα ημέρες καταγράφονται στο νησί απανωτά σοβαρά τροχαία, με τον Απρίλιο να είναι ο πιο θανατηφόρος μήνας για την Κρήτη με 7 νεκρούς.

Στα τελευταία δύο περιστατικά χθες ένας άνδρας 33 ετών σκοτώθηκε ύστερα από πλαγιομετωπική σύγκρουση στον Κόμβο Σκαλανίου στο Ηράκλειο, ενώ μία μέρα πριν στην περιοχή Κράπη Αποκορώνου, στα Χανιά, μια γυναίκα 50 ετών σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε μαζί με άλλα τρία άτομα έπεσε σε γκρεμό βάθους 10 μέτρων.  

 

Εν τω μεταξύ, μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ένας 20χρονος που τραυματίστηκε βαριά τη Δευτέρα στην παραλιακή λεωφόρο του Ηράκλειου, όταν με το όχημά του προσέκρουσε σε νησίδα και χτύπησε με δύναμη σε κολόνα φωτισμού.  

 

Σε αντίστοιχο θανατηφόρο τριήμερο (6-8 Απριλίου) σκοτώθηκαν ακόμα τρεις άνθρωποι σε τροχαία στα Χανιά, στην περιοχή Βλητέ λίγο πριν τη Σούδα και στη Μυρτιά του νομού Ηρακλείου.

Δεκάδες άλλα λιγότερο σοβαρά τροχαία έχουν σημειωθεί σε διάστημα λίγων εβδομάδων με ελαφρύτερους τραυματισμούς (σε ένα από αυτά, το Σάββατο στα Μάλια, τραυματίστηκαν συνολικά 7 άτομα) ή μόνο με υλικές ζημιές.

 

Και όλα αυτά λίγο πριν ξεκινήσει η έξοδος του Πάσχα, με την Τροχαία να συνιστά για ακόμα μία φορά στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο του νησιού. 

 

Απογοητευτικά στοιχεία για το νησί

Στο τέλος Μαρτίου η Κομισιόν δημοσιοποίησε στοιχεία για τα τροχαία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Μάριου Διονέλλη στην efsyn.gr, η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση σε σχέση με τα θανατηφόρα τροχαία, πίσω μόνο από τις πρώην ανατολικές χώρες. Ο μέσος όρος των θανάτων από τροχαία στην Ε.Ε. το 2015 ήταν 51,5 θάνατοι ανά 1 εκατομμύριο κατοίκους.

 

Στην Ελλάδα, είναι 74 νεκροί ανά εκατομμύριο κατοίκων. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στην Κρήτη, η οποία το 2015 είχε 70 νεκρούς σε πληθυσμό 600.000 κατοίκων (σ.σ. αναλογικά προκύπτουν 117 θάνατοι ανά εκατομμύριο κατοίκων για την Κρήτη). 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ