Πίστευε στον εαυτό σου και …ερεύνα! 5 τρόποι να το πετύχεις!

Αυτοεκτίμηση – εκτίμα τον εαυτό σου. Αυτοπεποίθηση – πίστευε στον εαυτό σου. 

Η πίστη στον αυθεντικό σου εαυτό είναι το όπλο σου ενάντια στις επικρίσεις του κόσμου, στα εμπόδια που θα συναντήσεις παλεύοντας για τους στόχους σου, στους εσωτερικούς πολέμους με τους φόβους σου.

 

Υπάρχουν πέντε τρόποι να καταφέρεις να αυξήσεις την αυτοεκτίμησή σου και να εξελίξεις την προσωπικότητά σου, αγγίζοντας το πρότυπο ανθρώπου που θαυμάζεις.

 

Θέσε υψηλούς μα ρεαλιστικούς στόχους
Η δημιουργία νέων πλάνων προς κατάκτηση είναι απαραίτητη πνευματική δραστηριότητα για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησής σου. Οι στόχοι που θες να πετύχεις πρέπει να είναι σημαντικοί αλλά να τους «φτάνεις». Το σκεπτικό είναι να μπορείς να επιτυγχάνεις όσα «βάζεις στο μάτι» και να επιβραβεύεις τον εαυτό σου. Με το να θέτεις άπιαστους στόχους, εγκλωβίζεσαι στη δυσπιστία προς τον εαυτό σου και τις ικανότητές του.

 

Μάθε να βλέπεις τα προτερήματά σου
Αλλιώς αυτά θα αποτελέσουν γρήγορα τις μεγαλύτερες αδυναμίες σου. Θα ζητάς επιβεβαίωση από τους άλλους για μια γνώση που βρίσκεται ήδη μέσα σου. Η αναγνώριση των προτερημάτων σου από εσένα, θα σε βοηθήσει να χτίσεις μια εσωτερική πανοπλία που θα σε κρατήσει μακριά από πληγές λανθασμένων κριτικών από τους άλλους. Η γνωριμία με τα καλά μας στοιχεία είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες γνωριμίες της ζωής μας.

 

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ -tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ