100 απόπειρες αυτοκτονίας σε κωμόπολη του Καναδά: Κηρύχθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά την "επιδημία"

Μια μικρή, φτωχική κοινότητα 2.000 ανθρώπων στον Καναδά κηρύχθηκε χθες σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά από 11 απόπειρες αυτοκτονίας, αναφέρει το CTV News.     

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι 11 απόπειρες αυτοκτονίας σημειώθηκαν το περασμένο Σάββατο και ενώ ήδη στην απομακρυσμένη βόρεια κοινότητα του Attawapiskat First Nation στο Οντάριο είχαν σημειωθεί 28 ακόμη απόπειρες αυτοκτονίας τον περασμένο μήνα.

 

Περισσότερα από 100 άτομα στην κοινότητα έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν από τον περασμένο Σεπτέμβριο, και ένα άτομο πέθανε.

 

Ο νεότερος ήταν 11, ο μεγαλύτερος 71.  

Ο Charlie Angus, τοπικό μέλος του κοινοβουλίου, δήλωσε στον καναδικό Τύπο πως ήταν ένας εφιάλτης με όλο και περισσότερες απόπειρες αυτοκτονίας, κυρίως μεταξύ νέων, κατά τη διάρκεια του χειμώνα.  

Η περιφερειακή κυβέρνηση έστειλε μονάδα αντιμετώπισης κρίσεων, με συμμετοχή κοινωνικών λειτουργών και νοσηλευτών ψυχικής υγείας στην κοινότητα μετά τις δηλώσεις ενώ η ομοσπονδιακή υπηρεσία υγείας του Καναδά έχει στείλει και δύο συμβούλους ψυχικής υγείας, για να συμμετάσχουν στη μονάδα αντιμετώπισης.

 

  Η κάτοικος Jackie Hookimaw αναφέρει πως η επιδημία ξεκίνησε το φθινόπωρο, όταν η 13χρονη ανιψιά της Sheridan έβαλε τέλος στη ζωή της.

 

Το μικρό κορίτσι αυτοκτόνησε έχοντας πέσει θύμα εκφοβισμού στο σχολείο και ενώ ταλαιπωρούνταν από προβλήματα υγείας. "Υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα θλίψης", είπε "Υπάρχει κανονική θλίψη, όταν κάποιος πεθαίνει από ασθένεια ή γηρατειά. Και υπάρχει και μια πιο περίπλοκη θλίψη, με σοβαρό τραύμα, όπως όταν κάποιος αυτοκτονεί. "

 

Τα δημοσιεύματα αναφέρουν πως οι αυτοκτονίες συνδέονται με τα περιστατικά θλίψης που προκαλεί ο θάνατος καθώς δεν υπάρχει καμία στήριξη στην μικρή αυτή κοινότητα, αλλά και με τις πολύ κακές συνθήκες διαβίωσης.  

Ο Πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τρουντό, δήλωσε στο Twitter: "Τα νέα από το Attawapiskat είναι αποκαρδιωτικά.

 

Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για όλους τους αυτόχθονες λαούς. "  

Μια άλλη καναδική κοινότητα στη δυτική επαρχία της Μανιτόμπα απηύθυνε έκκληση για ομοσπονδιακή βοήθεια τον περασμένο μήνα, αναφέροντας έξι αυτοκτονίες σε δύο μήνες και 140 απόπειρες αυτοκτονίας μέσα σε δύο εβδομάδες.  

 

1,4 εκατομμύρια αυτόχθονες του Καναδά, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 4% του πληθυσμού της χώρας, έχουν υψηλότερα επίπεδα φτώχειας και χαμηλότερο προσδόκιμο ζωής από ό, τι οι υπόλοιποι Καναδοί και είναι πιο συχνά θύματα  βίαιων εγκλημάτων, εθισμού και φυλάκισης.  

 

Το CBC News Καναδά δήλωσε πως η έξαρση των αποπειρών αυτοκτονίας συνδέονται με χρήση ναρκωτικών, σωματική και σεξουαλική κακοποίηση και εκφοβισμό στο σχολείο.

 

  Τα προβλήματα που μαστίζουν τις απομακρυσμένες κοινότητες αυτοχθόνων ήρθαν ξανά στη δημοσιότητα τον Ιανουάριο, όταν ένας ένοπλος σκότωσε τέσσερις ανθρώπους στο La Loche, Saskatchewan.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ