Χτυπάμε μιά Ιρλανδία; Ονειρεμένο ταξίδι σε μιά Ευρώπη πράσινη & ιστορική

Έχει συνδεθεί –και όχι άδικα– με τον Σάμιουελ Μπέκετ, τον Τζέιμς Τζόις, την μπίρα Guiness και τους U2, όμως στο «σμαραγδένιο νησί» υπάρχουν πολλοί λόγοι για να προσπεράσετε τα κλισέ. 

Από τις ανεμοδαρμένες απόκρημνες ακτές του Donegal και τα καταπράσινα λιβάδια της επαρχίας μέχρι τις μεσαιωνικές πόλεις (βλ. Kilkenny) και τα καρτποσταλικά ψαροχώρια του Cork, η Ιρλανδία ενδείκνυται για φυσιολατρικές εκδρομές και δραστηριότητες, όπως σέρφινγκ στο Bundoran, ποδηλασία ή «πειρατικές» βαρκάδες στη λίμνη Lough Neagh στο Atrim, αναρρίχηση στο Cave Hill, μαθήματα Ιστορίας στα Bru Na Boinne και Rock of Cashel καθώς κι εξερεύνηση στα άπειρα κάστρα και χριστιανικά μοναστήρια της.

Ταυτόχρονα όμως ζει και στο σήμερα: στο πάντα ζωντανό και ατμοσφαιρικό Δουβλίνο θα πιείτε μια μαύρη μπίρα ή ουίσκι στις pubs-πόλοι της νυχτερινής διασκέδασης, όπου διοργανώνονται πολλά μουσικά events, καθώς οι Ιρλανδοί αγαπούν τη ζωντανή μουσική, είτε πρόκειται για σύγχρονη pop είτε για κέλτικους ρυθμούς.

Επίσης, μπορεί στις πόλεις της να βρείτε ethnic και μοδάτα εστιατόρια, στα τοπικά πιάτα της όμως κυριαρχούν τα θαλασσινά (π.χ. φρέσκα μύδια, καβούρια, αστακοί) αλλά και τα ποταμίσια ψάρια, τα οποία σερβίρονται σε κάθε μορφή –από σαλάτα μέχρι σάντουιτς– ακόμη και στις pubs. Ιδιαίτερο είναι, τέλος, και το παραδοσιακό ιρλανδικό πρωινό: μπέικον, λουκάνικο, αβγά, ντομάτα, πατάτες και φασόλια κονσέρβας συνοδεύονται από δύο έξτρα είδη λουκάνικου, ένα μαύρο με βάση το αίμα κι ένα λευκό από λίπος, βρώμη, ψωμί και χοιρινό.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ