Γιατί δε μπορείς να αντισταθείς στη ζάχαρη;

Δεν τα ονομάζουν τυχαία γλυκούς πειρασμούς. Τα γλυκά είναι μία μεγάλη αγάπη μικρών και μεγάλων και το αδύναμο σημείο στη διατροφή των περισσότερων. Δύσκολα μπορείς να κόψεις τα γλυκά, ειδικά όταν προσπαθείς να κάνεις δίαιτα. Τι φταίει και δε μπορείς να τους αντισταθείς;

Ο άνθρωπος είναι φτιαγμένος για να του αρέσουν οι γλυκές γεύσεις. Είναι ένας αρχέγονος μηχανισμός προστασίας για να αποφεύγει δηλητηριώδεις τροφές που συνήθως έχουν πικρή γεύση.

 

Κάθε φορά που τρως γλυκά, ο οργανισμός σου εκκρίνει μια ορμόνη που λέγεται ινσουλίνη. Ο ρόλος της ινσουλίνης είναι να μειώνει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μεταφέροντας το μέσα στα κύτταρα. Εάν εσύ φας πολλά γλυκά τότε ο οργανισμός σου θα εκκρίνει πολλή περισσότερη ποσότητα ινσουλίνης με αποτέλεσμα να πέσουν σημαντικά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σου, κάνοντας σε να αναζητάς πάλι γλυκό για να τα επαναφέρεις.

Τα γλυκά υπάρχουν παντού! Και όταν υπάρχουν παντού πώς μπορείς να αντισταθείς σε αυτόν τον πειρασμό; Σε κάθε γωνιά του δρόμου βλέπεις τούρτες, σοκολάτες, παγωτά και καραμέλες. Πρέπει, όμως, να συγκρατηθείς!

Όσον αφορά τη σοκολάτα, κρύβει μέσα της σεροτονίνη, το συστατικό της ευτυχίας. Αυτός είναι ένας λόγος που ζητάς απεγνωσμένα γλυκά που περιέχουν σοκολάτα, ειδικά τις μέρες που νιώθεις πεσμένος ψυχολογικά.

Δεν τρως συχνά και μικρά γεύματα. Τρώγοντας μια φορά τη μέρα ή αφήνοντας άδειο το στομάχι σου για πολλές ώρες, ο οργανισμός σου, σου στέλνει απεγνωσμένα σήμα ότι χρειάζεται γρήγορα ενέργεια. Και ο πιο γρήγορος τρόπος για να αποκτήσει ενέργεια είναι μέσω της ζάχαρης.

 

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ