Άκαρπη η συνάντηση Τσακαλώτου με το κουαρτέτο - Σιγή ιχθύος για τα Wikileaks

Χωρίς ευκρινές αποτέλεσμα έληξε η πρώτη συνάντηση Τσακαλώτου-κουαρτέτου που έγινε υπό την σκιά των αποκαλύψεων των WikiLeaks για τον διάλογο Βελκουλέσκου-Τόμσεν.

Η συνάντηση με τους θεσμούς διήρκεσε λιγότερο από μιάμιση ώρα και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος βγήκε εμφανώς «παγωμένος» λίγο πριν τις 18:00 της Δευτέρας από το ξενοδοχείο Χίλτον. Σύμφωνα με δύο αξιωματούχους που μετείχαν στη συνάντηση δεν συζητήθηκε το επίμαχο θέμα των διαρροών: «Δεν αναφέρθηκε καν η λέξη <wikileaks>» είπαν.

Σε ερώτηση που του τέθηκε αν τον προβληματίζει το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι της ΕΕ επισήμως ή ανεπισήμως συντάχθηκαν με το ΔΝΤ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος απάντηση λακωνικά: «Δεν έχω κανένα σχόλιο». Σύμφωνα με όσα είπε στη συνάντηση τέθηκε ένα χρονοδιάγραμμα συναντήσεων κυβέρνησης-θεσμών μέχρι την άλλη Δευτέρα και σχεδιάστηκε ο οδικός χάρτης ως τις 22 Απριλίου, οπότε και συνεδριάζει το Eurogroup. Ενδεικτικό της αοριστίας πάντως που επικράτησε είναι το γεγονός ότι ο κ. Τσακαλώτος δήλωσε ότι δεν γνωρίζει αν θα γίνει αύριο, Τρίτη, η συνάντηση με τους επικεφαλής των θεσμών,

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, στην επόμενη συνάντηση η ελληνική πλευρά προτίθεται να παρουσιάσει καινούργιες προτάσεις για την φορολογία – άμεση και έμμεση - και για περικοπές δαπανών, χωρίς να είναι σαφές πάντως αν θα καλύπτουν την διαφορά μέχρι το 3,5% που είναι στόχος για το πρωτογενές πλεόνασμα, φέτος.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ