Πεντανόστιμες γαριδούλες με ρυζομακάρονα σε βαθύ τηγάνι από την μοναδική Ντίνα Νικολάου

Το πιάτο της ημέρας, νόστιμο αλλά και υγιεινό...

 Υλικά:

    *Για 4 - 6 άτομα
    400 γρ. μικρές γαριδούλες, φρέσκες ή κατεψυγμένες, καθαρισμένες από κεφάλια και κελύφη
    100 ml ελαιόλαδο
    1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
    2 - 3 πιπεριές Φλωρίνης από βαζάκι, στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές λωρίδες
    2 μέτρια καρότα, κατά προτίμηση βιολογικά, κομμένα σε λεπτά μπαστουνάκια
    1 κουτ. σούπας πελτές ντομάτας
    ½ κεφάλι κινέζικο λάχανο, ψιλοκομμένο για σαλάτα (το βρίσκουμε σε όλα τα μεγάλα σούπερ μάρκετ, αλλιώς το αντικαθιστούμε με 1 μέτριο κλασικό μαρούλι “ρόμαν”)
    300 γρ. ρυζομακάρονα (noddles), λεπτά (θα τα βρούμε στα καταστήματα με ανατολίτικα τρόφιμα αλλά και στα μεγάλα σούπερ μάρκετ, στο ράφι με τα ασιατικά ή έθνικ τρόφιμα -αν δεν μας αρέσουν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ψιλό φιδέ «μαλλιά αγγέλου»)
    1 κουτ. σούπας τριμμένο φρέσκο τζίντζερ (ή 1 κοφτή κουτ. σούπας ξερό, σε σκόνη)
    100 ml σάλτσα σόγιας, κατά προτίμηση βιολογική
    ½ φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού
    αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ευχαριστούμε το dinanikolaou.gr και την Ντίνα Νικολάου για την παραχώρηση της συνταγής

Εκτέλεση:

Βάζω να βράσει άφθονο αλατισμένο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και, μόλις κοχλάσει, ρίχνω τις γαριδούλες και τις βράζω για 4 - 5 λεπτά, από τη στιγμή που το νερό θα ξαναπάρει βράση. Τις στραγγίζω και τις αφήνω κατά μέρος.
Παίρνω ένα καλής ποιότητας βαρύ μαντεμένιο γουόκ (ή μια βαριά, φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, κατά προτίμηση αντικολλητική) και ζεσταίνω εκεί το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά. Ρίχνω το κρεμμύδι, τις πιπεριές Φλωρίνης, και τα καρότα, αλατοπιπερώνω ελαφρώς και τα σοτάρω για 2 - 3 λεπτά, ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα, μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.
Προσθέτω τον πελτέ και το κινέζικο λάχανο (ή το μαρούλι) και σοτάρω για άλλα 3 λεπτά, ανακατεύοντας, μέχρι ο πελτές να αρχίσει να «πιάνει» στο πυθμένα του σκεύους. Προσθέτω όσο ζεστό νερό χρειαστεί ώστε να καλύψει τα υλικά και το αφήνω να πάρει μια βράση. Ρίχνω τα ρυζομακάρονα και ανακατεύω με μια πιρούνα, μέχρι να μαλακώσουν και να ξεκολλήσουν μεταξύ τους.
Ρίχνω το τζίντζερ, μαγειρεύω για 3 λεπτά και προσθέτω τις στραγγισμένες γαριδούλες. Ανακατεύω και ρίχνω τη σάλτσα σόγιας. Συνεχίζω το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά, για 4 - 5 λεπτά και πασπαλίζω με τον μαϊντανό. Ανακατεύω μια φορά και αποσύρω από τη φωτιά. Δεν ρίχνω αλάτι γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ιδιαίτερα αλμυρό άρτυμα, ρίχνω όμως μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύω.

 

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία. Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕ και υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ