Πεντανόστιμο καλαμάρι πανέ με κρέμα από ταραμά & υπογραφή του Γιάννη Λουκάκου

Ένα γευστικό φαγητό που θα σας ενθουσιάσει... 

ΥΛΙΚΑ

Για το καλαμάρι πανέ
400 γρ. καλαμάρι, καθαρισμένο
200 γρ. ασπράδια αυγών
120 γρ. αλεύρι , σκληρό
300 γρ. ψωμί για τοστ
4 γρ. μαραθόσπορος, τριμμένος
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
Αλάτι

Για τη σάλτσα ταραμά
75 γρ. ταραμάς, λευκός
90 γρ. κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
250 γρ. ηλιέλαιο
30 γρ. ελαιόλαδο
50 γρ. νερό, κρύο
10 γρ. χυμός λεμονιού
10 γρ. κάππαρη

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το καλαμάρι πανέ
Στεγνώνουμε το καλαμάρι σε απορροφητικό χαρτί . Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε  το αλεύρι και το μαραθόσπορο. Αλατίζουμε  το καλαμάρι και το περνάμε πρώτα από το αλεύρι , μετά από το ασπράδι και ύστερα από το ψωμί του τόστ .Μαγειρεύουμε σε τηγάνι με αρκετό ηλιέλαιο, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Αποσύρουμε και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Για τη σάλτσα ταραμά
Σε μια κανάτα αναμειγνύουμε το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο. Στο κάδος ενός μπλέντερ ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Συνεχίζοντας να αλέθουμε, προσθέτουμε στο μείγμα το λάδι πολύ αργά στην αρχή, σχεδόν σταγόνα σταγόνα, και όταν η σάλτσα αρχίσει να πήζει σε συνεχή ροή. Διορθώνουμε την υφή του ταραμά με κρύο νερό, αν χρειάζεται

 

Who is Who


Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ