Η νύφη φορούσε βέλο: Φωτογραφίες από την εβραϊκή εντυπωσιακή τελετουργία υπερορθόδοξου γάμου

Ο γάμος ήταν μεταξύ του εγγονού του Ραβίνου της δυναστείας Hasidic και της εγγονή του θρησκευτική ηγέτη της δυναστείες, Toldos Avraham Yitzchak Hasidic.

 Εγινε στο κέντρο της ισραηλινής πόλης Νετάνια, οι καλεσμένοι ήταν χιλιάδες και όπως αναφέρθηκε ξανά τηρήθηκαν όλες οι παραδόσεις τόσο από το ζευγάρι όσο και από τους καλεσμένους. 

Στο εσωτερικό του χώρου όπου έγινε η τελετή μαι τεράστια λευκή κουρτίνα από τούλι χώριζε τις γυναίκες από τους άνδρες με τους τελευταίους να φορούν στα κεφάλια τους κάποια άκρως ιδιαίτερα αλλά παραδοσιακά γούνινα καπέλα. Η κάθε δυναστεία ξεχωρίζει από την άλλη με κάτι ιδιαίτερο που έχουν ως χαρακτηριστικό. Για κάποιες δυναστείες είναι κάποια... κάλτσα, για άλλες κάποιο καπέλο. 

Εντύπωση προκάλεσε και το γεγονός ότι η νύφη ήταν καλυμμένη από την κορυφή έως τα νύχια με το πέπλο να μην αφήνει ούτε ένα χιλιοστό του προσώπου της ακάλυπτο. Οχι, βέβαια, καθόλη τη διάρκεια της τελετής αλλά για όσο η νύφη θα βρισκόταν στο χώρο εκείνο του σταδίου όπου βρίσκονταν μαζεμένοι οι άνδρες. 

Πάντως, η τελετή περιελάμβανε και εκπλήξεις, όπως χορό ανδρών αποκλειστικά για τη νύφη!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ