Πρωινή συνάντηση του Γ. Κατρούγκαλου με τους επικεφαλής των Θεσμών - Τι θα συζητήσουν σήμερα

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές πέφτει ξανά σήμερα το ασφαλιστικό, καθώς το πρωί ο Γιώργος Κατρούγκαλος θα έχει νέο ραντεβού με το κουαρτέτο.

Οι δύο πλευρές θα συνεχιστούν τις επαφές που ξεκίνησαν την Τετάρτη, με την ελληνική πλευρά να καταθέτει αντιπρόταση στο σχέδιο των δανειστών για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης με μείωση του αφορολόγητου ορίου.

Το σχέδιο του κουαρτέτου προβλέπει επιβαρύνσεις για 1,5 εκατομμύρια φορολογουμένους που δηλώνουν από 7.000 έως 9.500 ευρώ. Σήμερα, για εισόδημα 7.500 ευρώ ο φόρος είναι μηδενικός ενώ με το σχέδιο του κουαρτέτου αυτή η κατηγορία των φορολογούμενων θα πρέπει να πληρώσουν 150 ευρώ. Ακόμη, για εισόδημα 9.000 ευρώ σήμερα υπάρχει κάλυψη από το αφορολόγητο, αλλά το σχέδιο του κουαρτέτου προβλέπει επιβάρυνση 480 ευρώ. Από το σχέδιο των δανειστών δεν γλιτώνουν ούτε όσοι έχουν εισοδήματα από 22.000 έως 25.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το Mega, το σχέδιο των δανειστών είναι ο συντελεστής 22% να εφαρμόζεται έως τις 22.000 ευρώ. Από τις 22.000 ευρώ όμως μέχρι 25.000 ευρώ ο συντελεστής θα είναι πλέον 32%.

 

Πηγή: Νέα συνάντηση Κατρούγκαλου με κουαρτέτο για το ασφαλιστικό -Αντιπρόταση της κυβέρνησης για το αφορολόγητο όριο | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/256127/nea-synantisi-katroygkaloy-me-koya…

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ