Τρέμε Ελλάδα με τις παραλίες σου: Η Αλβανική Ριβιέρα μοιάζει εξωτική και παρθένα ‏

Απόκρημνες ακτές της Αλβανίας, με παραδοσιακά χωριά που βρίσκονται σε απομονωμένες παραλίες και χρυσές αμμουδιές που βρέχονται από γαλαζοπράσινα νερά, αποτέλεσαν μια αποκάλυψη για τους ταξιδευτές, που τις ανακάλυψαν μόλις την προηγούμενη δεκαετία, όταν κι άρχισαν να εξερευνούν γενικά τη γειτονική χώρα.

Έκτοτε οι τελευταίες παρθένες παραλίες της Ευρώπης έχουν αλλάξει ριζικά, αλλά υπάρχουν ακόμα άφθονοι λόγοι να μεταβείτε εκεί και να εξερευνήσετε αυτή την υπέροχη ακτογραμμή, όπου συναντώνται η Αδριατική και το Ιόνιο.

Μπορεί να έχετε ακούσει για την Αλβανική Ριβιέρα και τις παραλίες της, αφού τα ονόματά τους ήταν συνώνυμα με την παρθένα αμμουδιά που περικλείεται από λόφους που καλύπτονται από ελαιώνες, ρουστίκ καταλύματα ακριβώς δίπλα στο νερό, καθώς και ψητά κρέατα και κρύες μπύρες. Ο,τι υπάρχει δηλαδή και στις δικές μας παραλίες, μετατρέποντάς τες σε ανταγωνιστικές για τη χώρα μας.

Αναπόφευκτα οι παραλίες αυτές δεν παραμένουν παρθένες, καθώς έχουν συνδεθεί όλες με ασφαλτοστρωμένους δρόμους, ξενοδοχεία κι εστιατόρια πάνω στην ακτή.

Ωστόσο, μόνο τουριστικές δεν είναι και σπάνια θα συναντήσετε ξένους επισκέπτες, καθώς οι περισσότεροι είναι Αλβανοί που φεύγουν οικογενειακώς για μια ημερήσια εκδρομή από τα Τίρανα. Ακόμα και τώρα όμως, υπάρχουν κάποιες «καβάτζες» που δεν έχουν κόσμο κι αξίζει να επισκεφτεί κανείς.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ