Ιδιοφυής εφευρέτης-μουσικός δημιουργεί το πιο ξεχωριστό όργανο - 2.000 μπίλιες παράγουν την πιο απίστευτη μουσική (βίντεο)

Οι μπίλιες είναι ένα δημοφιλές παιχνίδι. Αλλά τι θα λέγατε αν κάποιος σας έλεγε πως μπορούν να γίνουν και το εντυπωσιακότερο μουσικό όργανο που είδατε ποτέ;

Κάπως έτσι σκέφθηκε ο Martin Molin της μπάντας Wintergatan από την Σουηδία, που αποφάσισε να εφεύρει μια απίστευτη μουσική συσκευή, με ένα άκρως ιδιοφυές σχεδιασμό.

Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί. Η φανταστική και εντυπωσιακά πολύπλοκή  Wintergatan Marble Machine αποτελείται από 3.000 κομμάτια και χρησιμοποιεί 2.000 μεταλλικές μπίλιες για να παράγει ήχους.

Το όργανο είναι κατασκευασμένο στο μεγαλύτερο μέρος του από ξύλο και χρησιμοποιεί μια σειρά από χειροκίνητες τροχαλίες, γρανάζια και μοχλούς

Ωστόσο, μπορείτε να παρατηρήσετε πως χρησιμοποιεί και ηλεκτρονικά βοηθήματα που προέρχονται από τα LEGO Technic, καθώς και μια ενσωματωμένη κιθάρα!

Οι λέξεις δεν μπορούν να περιγράψουν την ομορφιά της μουσικής που μπορεί να παράγει αυτό το πρωτότυπο όργανο, με την βοήθεια του μουσικού-εφευρέτη του. Γι' αυτό, καθίστε αναπαυτικά και απολαύστε το εντυπωσιακό του βίντεο: 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ