Τηγανίτες με κρέμα λεμονιού και σμέουρα από τον φοβερό Δημήτρη Σκαρμούτσο

Ο γλυκός πειρασμός που θα σας ξετρελάνει.

Υλικά

Για την κρέμα:

    1 λεμόνι
    2 κούπες πλήρες γάλα (1+1)
    2/3 κούπας ζάχαρη
    1 ξυλάκι κανέλας σπασμένο στα δύο
    1/3 κούπας καλαμποκάλευρο
    2 μεγάλους κρόκους αυγών

Για τις τηγανίτες:

    3 μεγάλα αυγά
    1 ¾ κούπες πλήρες γάλα
    2 ½ κ.σ. ούζο
    ½ κ.γ. αλάτι
    1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    Ελαιόλαδο (για λάδωμα)
    Σμέουρα για γαρνιτούρα

 

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

 

Διαδικασία

Για την κρέμα:

Ξεφλουδίζουμε το λεμόνι σε μακριές λωρίδες (μόνο το κίτρινο μέρος).

Βάζουμε τις μισές φλύδες, 1 ½ κούπα γάλα, ζάχαρη και κανέλα σε μια κατσαρόλα και βράζουμε.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά, καλύπτουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 15 λεπτά.

Σε ένα μπολ χτυπάμε την υπόλοιπη ½ κούπα γάλα, το καλαμποκάλευρο και τους κρόκους.

Βάζουμε το μείγμα από το βήμα 1 να ζεσταθεί και προσθέτουμε σιγά-σιγά το μείγμα με τους κρόκους στην κατσαρόλα.

Βράζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει παχύρρευστο το μείγμα, ανακατεύοντας συνεχώς.

Απομακρύνουμε από τη φωτιά, παγώνουμε και καλύπτουμε με μεμβράνη την κρέμα (η μεμβράνη να ακουμπάει την κρέμα) και βάζουμε στο ψυγείο (μπορούμε να ετοιμάσουμε την κρέμα και μια ημέρα πριν).
 

Για τις τηγανίτες:

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ.

Προσθέτουμε το γάλα, το ούζο, το αλάτι και αλεύρι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα.

Ζεσταίνουμε μια χαμηλή κατσαρόλα ή τηγάνι διαμέτρου 25 εκατοστών (με βάση 20 εκατοστά) σε μέτρια προς έντονη φωτιά και τη λαδώνουμε. Βάζουμε ¼ κούπας από το μείγμα (βήμα 1) και γυρνάμε το σκεύος ώστε το μείγμα να καλύψει τον πάτο.

Τηγανίζουμε για 1 ½ λεπτά μέχρι να ροδίσει, γυρνάμε την τηγανίτα από την άλλη και τηγανίζουμε για 30 δευτερόλεπτα.

Mεταφέρουμε την τηγανίτα σε μια πιατέλα στρωμένη με λαδόκολλα.

Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει το μείγμα, βάζοντας λαδόκολλα ανάμεσα σε κάθε τηγανίτα που στοιβάζουμε.

Διπλώνουμε τις τηγανίτες στα  δύο, σχηματίζοντας τρίγωνα.

Προσθέτουμε από πάνω κρέμα λεμονιού και σμέουρα και σερβίρουμε.

 

Who is who

Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America. Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική. Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ