Σκοτσέζικο ντους από Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο αλλά... μικρή - Iδιωτικοποιήσεις & τεράστια χρέη πρέπει να συζητηθούν

Ο πρόεδρος του Eurogroup αναφέρει πως δεν υπάρχει μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα, βάζοντας έτσι «φρένο» στις προσδοκίες της κυβέρνησης για άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

«Δεν έχει υπάρξει μεγάλη πρόοδος για την Ελλάδα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερούν Ντάισελμπλουμ το μεσημέρι ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg απέφυγε να απαντήσει για το πότε θα ολοκληρωθεί η αξιολόγηση την ώρα που η ημερομηνία επιστροφής των θεσμών στην Αθήνα είναι άγνωστη.

Μιλώντας στο Ολλανδικό κοινοβούλιο ο πρόεδρος του Eurogroup είπε ότι η «η Ελλάδα σημείωσε μικρή πρόοδο τον προηγούμενο μήνα στις μεταρρυθμίσεις αλλά και τις απαραίτητες περικοπές». Πολλοί ισχυρίζονται ότι οι Έλληνες θα πρέπει να συμμορφωθούν πλήρως με τις μεταρρυθμίσεις προκειμένου να λάβουν το τρίτο πακέτο βοήθειας αξίας 86 δισ. ευρώ, σημειώνουν ολλανδικά μέσα, ενώ ο Γερούν Ντάισελμπλουμ τόνισε ότι αυτό συνέβη εν μέρει. "Οι θεσμοί δουλεύουν πάνω στο ελληνικό ζήτημα. Τους τελευταίους μήνες δεν σημειώθηκε μεγάλη πρόοδος".

Ο ολλανδός υπουργός αναμένει ότι οι θεσμοί θα επιστρέψουν γρήγορα στην Αθήνα προκειμένου να συζητήσουν για περαιτέρω μέτρα και περικοπές. Το ζήτημα είναι αν θα χρειαστούν περισσότερες περικοπές στο ασφαλιστικό σύστημα, αναφέρουν χαρακτηριστικά ολλανδικά μέσα. "Οι ελληνικές συντάξεις έχουν κοπεί αρκετά. Το ερώτημα είναι πόσο μακριά μπορούν να φτάσουν. Οι ιδιωτικοποιήσεις και τα τεράστια χρέη της χώρας είναι ζητήματα που πρέπει να συζητηθούν" είπε χαρακτηριστικά ο ολλανδός υπουργός.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ