Αγρότες: Συνεχίζουν τα μπλόκα ενώ κατέβασαν ταμπέλα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ

Η εικόνα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών και σήμερα περιλαμβάνει μπλόκα στις εθνικές οδούς και καταλήψεις σε εφορίες, κτίρια περιφερειών και γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τα Τέμπη παραμένουν κλειστά επ' αόριστον, όπως και ο Ισθμός και τα Μάλγαρα, καθώς οι αγρότες δεν κάνουν πίσως στις θέσεις τους απαιτώντας από την κυβέρνηση να αποσύρει την πρόταση για την μεταρρύθμιση του ασφαλιστικούενώ αποκλεισμοί γίνονται σε πολλά ακόμη σημεία.

Την ίδια ώρα, στον «χορό» των κινητοποιήσεων μπήκαν και οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών, προχωρώντας σε αντίποινα, εξοργισμένοι από τα μπλόκα των Ελλήνων αγροτών, που δυσκολεύουν τη δουλειά τους. Παράλληλα, δεν έλειψαν και οι εντάσεις, στις καταλήψεις και τους αποκλεισμούς των αγροτών σε εφορίες, τράπεζες και γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Απέκλεισαν τους μεθοριακούς σταθμούς

Σήμερα, οι Βούλγαροι οδηγοί φορτηγών απέκλεισαν την κυκλοφορία σε όλους τους κύριους μεθοριακούς σταθμούς μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας. Μάλιστα, δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, μέχρι να ανοίξουν το δρόμο οι Ελληνες αγρότες.

Αποτέλεσμα αυτού, να έχει σχηματιστεί ουρά 17 χλμ. το μεσημέρι, από τη βουλγαρική πλευρά στον μεθοριακό σταθμό Κούλατα-Προμαχώνας. «Για έναν και πλέον μήνα επικρατεί κυκλοφοριακό χάος εδώ και εμείς, οι μεταφορικές επιχειρήσεις, είμαστε εκείνοι που έχουν πληγεί πιο πολύ. Η κατάσταση μας ανάγκασε να αντιδράσουμε και να στήσουμε αυτά τα μπλόκα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Βεσελίν Ντάνκο, ένας από τους οδηγούς φορτηγών που εμποδίζουν την κυκλοφορία όλων των οχημάτων σε αυτόν τον πολυσύχναστο οδικό άξονα.

Αλλοι δύο μεθοριακοί σταθμοί στα ελληνο-βουλγαρικά σύνορα (Καπιτάν Πέτκο-Ορμένιο και Ίλιντεν-Εξοχή) έχουν επίσης αποκλειστεί.

Ενταση στο Μεσολόγγι

Επεισόδια σημειώθηκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, το μεσημέρι, με τους αγρότες να κατεβάζουν μάλιστα την πινακίδα του κόμματος που υπήρχε στο μπαλκόνι.

Ολα ξεκίνησαν όταν οι αγρότες της περιοχής έκαναν συγκέντρωση στην πόλη και ζήτησαν να μπουν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην κεντρική πλατεία, ώστε να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Λίγο αργότερα, σύμφωνα με το ΑΙΧΜΗTV εμφανίστηκε συνεργάτης της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Μαρίας Τριανταφύλλου, ο οποίος τους γνωστοποίησε πως έχει εντολή να μην επιτραπεί η είσοδος στα γραφεία, κάτι που εκνεύρισε τους αγρότες που απείλησαν να επιστρέψουν με τρακτέρ.

«Εμείς ήρθαμε εδώ ειρηνικά να μεταφέρουμε τα αιτήματά μας. Αν δεν μας ανοίξουν όμως θα σπάσουμε την πόρτα», έλεγαν χαρακτηριστικά. Αργότερα επέστρεψαν με τρακτέρ στο σημείο και κάποιοι σκαρφάλωσαν στα οχήματα και κατάφεραν να φθάσουν στο μπαλκόνι των γραφείων, από όπου αφαίρεσαν την πινακίδα.

«Δεν μπορεί να ζητάει διάλογο ο ΣΥΡΙΖΑ με κλειστές πόρτες και δεν δεχόμαστε να μας χαρακτηρίζει ακροδεξιά στοιχεία. Είμαστε όλοι αγρότες που διεκδικούμε το δίκιο μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά. Επίσης άδειασαν πορτοκάλια και ελιές στην είσοδο των γραφείων και αποχώρησαν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ