Απίθανα νόστιμα χορταστικά Σάντουιτς με φαντασία δημιουργεί ο Άκης Πετρετζίκης: Αλλάξτε συνήθειες!

Από το πιο απλό μέχρι το πιο σύνθετο, ο αγαπημένος σεφ μας μιλάει για σάντουιτς… 

Ας ξεκινήσουμε με μερικές πληροφορίες για την προέλευση της λέξεως sandwich! Πρωτοεμφανίστηκε γραπτώς στην εφημερίδα του Edward Gibbon, ο οποίος είχε αναφερθεί σε «μπουκιές αλλαντικών» ως ένα «σάντουιτς».

Το όνομά του όμως το πήρε από τον John Montagu, ο οποίος ήταν ο 4ος κόμης της περιοχής Sandwich στο Kent της Αγγλίας, ένας αριστοκράτης του 18ου αιώνα. Λέγεται ότι διέταξε τον υπηρέτη του να του φέρει κρέας ανάμεσα σε δύο κομμάτια ψωμί, και οι υπόλοιποι στο χώρο άρχισαν να παραγγέλνουν ότι θέλουν το ‘’ίδιο όπως ο Sandwich’’.

*Γράφει ο Άκης Πετρετζίκης στο akispetretzikis.com

Είναι γνωστό ότι ο Λόρδος του Sandwich ήταν λάτρης αυτής της μορφής των τροφίμων, επειδή του επέτρεπαν να παίζει χαρτιά, ιδιαίτερα cribbage, και να τρώει, χωρίς τη χρήση όμως πιρουνιού ή μαχαιριού και χωρίς όμως να λερώνονται τα χέρια του από τη λιπαρότητα του κρέατος.

sandwiches έχουμε συνηθίσει να τα ταυτίζουμε με το γρήγορο και εύκολο φαγητό. Με το snack που θα αγοράσουμε για να μην πεινάμε... Στην πραγματικότητα όμως με λίγη φαντασία μπορεί να γίνει ένα ολοκληρωμένο και πολύ χορταστικό γεύμα.

Όσα κι αν έχουμε δοκιμάσει, πάντα υπάρχει ένα sandwich που θα το δεις και θα θελήσεις να το φας...

Όλο το μυστικό για να γίνει νόστιμο ένα sandwich είναι οι καλής ποιότητας πρώτες ύλες και τα καλής ποιότητας ψωμιά! Ας ξεκινήσουμε από τα κλασσικά ...

Όλοι μας έχουμε φάει κάπου, κάποτε ένα club sandwich… Άλλες φορές ήταν επιτυχημένο και άλλες δεν ...τρωγόταν! Αυτό που θα σας δείξω εγώ όμως θα γίνει το αγαπημένο σας! Θα το φτιάχνετε μόνοι σας και θα το απολαμβάνετε κάθε στιγμή της ημέρας είτε μόνοι σας είτε παρέα με φίλους σας!

Για μένα ένα σωστό club sandwich θα πρέπει να είναι σωστά συναρμολογημένο και να συνοδεύεται φυσικά από τηγανιτές πατάτες!

Συνταγή για ψωμί του τοστ σας έχω δείξει! Με αυτή τη συνταγή μπορείτε να φτιάξετε το αγαπημένο μου coronation sandwich που αποτελείται με κοτόπουλο και μία ωραία σάλτσα με κάρυ

Συνεχίζουμε με το BLT sandwich! Το όνομα του βγαίνει από τα αρχικά των Αγγλικών λέξεων bacon, lettuce, tomatο! Είναι ένα από τα αγαπημένα μου sandwiches γιατί με μόλις 5 υλικά έχεις φτιάξει κάτι τόσο νόστιμο…Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τραγανό και απολαυστικό μπέικον, φρέσκο πράσινο μαρούλι, φέτες από ντομάτα, τσιαπάτες και μαγιονέζα! Αυτή είναι η κλασσική συνταγή για BLT sandwich και αυτή  λοιπόν επέλεξα να σας δείξω και εγώ!

Δεν θα μπορούσε από τη λίστα μου να λείπει το Meatball Sandwich, το οποίο είναι μία αυθεντική Ιταλική συνταγή! Θα θυμηθούμε τα παιδικά μας χρόνια και το σνακ των γιαγιάδων το οποίο ήταν 2 φέτες ψωμί, λίγα κεφτεδάκια ανάμεσα και λίγο τυράκι!

Ο συνδιασμός αυτός είναι κάτι το απίστευτο! Κεφτεδάκια, σάλτσα ντομάτας και λιωμένες φέτες μοτσαρέλας μέσα σε 2 φέτες ψωμί!

Steak sandwich ή Philly steak sandwich? Η επιλογή είναι δύσκολη! Γιατί όμως να επιλέξουμε όταν μπροούμε να φτιάξουμε και τα 2?

Το Philly steak προέρχεται από τη Φιλαδέλφεια της Αμερικής! Άλλοι βάζουν και τυρί μέσα για να λιώσει αλλά εγώ προτίμησα να το φτιάξω με λαχανικά και κρέας! Βέβαια είναι σημαντικό τα λαχανικά που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι εποχής για να έχουν πιο ωραία γεύση!

Το steak sandwich είναι λίγο πιο junk θα λέγαμε... Έχει μέσα πολλά υλικά τα οποία όμως ταιριάζουν όλα τόσο πολύ μεταξύ τους που στο τέλος φτιάχνουν τη τέλεια συνταγή για ένα χορταστικό sandwich!

Για μία πιο gourmet νότα αποφάσισα να φτιάξω και ένα sandwich με πανσέτα και chutney μήλου! Δε μπορείτε να φανταστείτε πόσο πολύ ταιριάζουν αυτές οι 2 εντελώς αντίθετες γεύσεις που όταν συνδυαστούν δίνουν μία γλυκόξινη γεύση! To chutney μήλου απογειώνει τη γέυση του κρέατος!

Ένα ιδιαίτερο sandwich που χρειάζεται μία προεργασία για να γίνει αλλά πιστέψτε με αξίζει τον κόπο!!! Sandwich με πανσέτα και coleslaw! Πρώτα θα χρειαστεί να φτιάξετε μία πανσέτα χοιρινή την οποία θα χρησιμοποιήσουμε μέσα στο sandwich και θα συνοδέψουμε με μία σάλτσα ραϊτα η οποία είναι μία σάλτσα γιαουρτιού και σαλάτα coleslaw!

Σας το άφησα για το τέλος γιατί είναι το πιο ιδιαίτερο! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Νομίζω ότι μετά από τόσες συνταγές δεν θα ξέρετε ποιο να πρωτοδιαλέξετε! Εγώ θα σας πρότεινα να τα δοκιμάσετε όλα και να κάνετε ένα Sandwich party με όλους τους φίλους σας!!!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ