Πεντανόστιμος και ελαφρύς συνδυασμός από τον Βαγγέλη Δρίσκα - Υπέροχη μοσχαρίσια ταλιάτα με καραμελωμένα κρεμμύδια

Μια ακόμη λαχταριστή γαστρονομική πρόταση παρουσιάζει ο αγαπημένος μας σεφ...

Υλικά:

Μοσχαρίσια κόντρα ή κιλότο - 800 γρ.
Δεντρολίβανο - 4 κλωναράκια
Λεμόνι - 1
Ελαιόλαδο
Κρέμα βαλσαμικού
Ανθός αλατιού σε νιφάδες πικάντικος με πιπεριές ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ
Ανάμεικτα σαλατικά για το σερβίρισμα (τρυφερή ρόκα, baby σπανάκι, ντοματίνια)
Παρμεζάνα - 100 γρ.

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια:
Κρεμμυδάκια για στιφάδο - 500 γρ.
Κρέμα βαλσαμικού KALAMATA PAPADIMITRIOU - 5 κουτ. σούπας
Φρέσκα μυρωδικά (δεντρολίβανο, ρίγανη, θυμάρι) - 5-6 κλωναράκια
Αλουμινόχαρτο
Ανθός αλατιού πικάντικος με πιπεριές ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΔΡΙΣΚΑΣ

Ευχαριστούμε τον Βαγγέλη Δρίσκα και το masterclass.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Ετοιμάστε τα καραμελωμένα κρεμμύδια: Βάλτε τα κρεμμυδάκια σε ένα πυρίμαχο σκεύος, περιχύστε τα με την κρέμα βαλσαμικού, προσθέστε 100 ml νερό και τα φρέσκα μυρωδικά. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 180ο C για 1 ώρα. Κόψτε το κρέας σε φιλέτα με πάχος ένα δάχτυλο περίπου.

Αλείψτε τα με ελαιόλαδο και ψήστε τα στο γκριλ ή σε αντικολλητική σχάρα στην εστία σε δυνατή φωτιά για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά. Όσο ψήνονται πασπαλίστε τα με το δεντρολίβανο για να αρωματιστούν.

Μόλις ψηθούν, ακουμπήστε τα στο ξύλο κοπής, κόψτε τα σε χοντρές λωρίδες και πασπαλίστε τα με τον ανθό αλατιού. Ανακατέψτε τα σαλατικά, ραντίστε τα με λίγο ελαιόλαδο και ρίξτε την κρέμα βαλσαμικού και το ξύσμα του λεμονιού. Σερβίρετε τα σαλατικά με την ταλιάτα, την παρμεζάνα και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.

Who is Who:

Ο Βαγγέλης Δρίσκας (www.driskas.com & www.testkitchen.gr) έχοντας στο ενεργητικό του ατελείωτες ώρες διδασκαλίας, σεμιναρίων και πολύχρονης live παρουσίασης τηλεοπτικών συνταγών έχει την ικανότητα να μεταφέρει την γνώση με κατανοητό και άμεσο τρόπο. Οι γνώσεις του, η επαγγελματική του πείρα, η ικανότητα επικοινωνίας και η αμεσότητα του χαρακτήρα του τον καθιστούν γέφυρα μεταξύ του επαγγελματία σεφ και του ερασιτέχνη μάγειρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια έχει συνεργασθεί ως σεφ ή σύμβουλος μαγειρικής με μεγάλα εστιατόρια καθώς και με εταιρίες τροφίμων. Από το 1998 ξεκίνησε να παραδίδει σεμινάρια μαγειρικής σε συνεργασία με ιδιωτικές σχολές Γαστρονομικής Εκπαίδευσης. Από το 2002 έχει συνεργαστεί με τα περιοδικά Ραδιοτηλεόραση, Μενού & Άλλα, Κουζίνα & ποιότητα ζωής, Real Simple (Greece) και C-Mail του Ομίλου Carrefour, ενώ από το 2007 είναι στην βασική συντακτική ομάδα του μηνιαίου περιοδικού Gourmet της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας ενώ παράλληλα είναι μέλος της Κριτικής Επιτροπής των ετησίων Βραβείων Gourmet της Ελευθεροτυπίας όπου βραβεύονται τα καλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα και τα καλύτερα ελληνικά τυποποιημένα προϊόντα και κρασιά.

Τον Φεβρουάριο του 2010  ίδρυσε με τον Ανδρέα Ευσταθίου την εταιρεία d.t.k. που δραστηριοποιείται στον χώρο της γαστρονομίας με σεμινάρια μαγειρικής, συμβουλευτικές υπηρεσίες για επαγγελματίες, παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού  και εκδόσεις.  Τον ίδιο μήνα ξεκίνησε η λειτουργία του χώρου σεμιναρίων μαγειρικής DRISKAS TEST KITCHEN, ενός πλήρως εξοπλισμένου εργαστηρίου μαγειρικής όπου πραγματοποιούνται σεμινάρια μαγειρικής για ερασιτέχνες και επαγγελματίες, ενήλικες αρχάριους και προχωρημένους και σεμινάρια μαγειρικής για παιδιά (www.testkitchen.gr).

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ