Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Συγκλονιστικές εικόνες από τον τρομακτικό σεισμό στην Ταιβάν: Τα 6,4 ρίχτερ γκρέμισαν κτίρια, ισοπέδωσαν σπίτια και σκότωσαν 18

Συγκλονίζουν οι εικόνες και οι ιστορίες από την καταστροφή που προκάλεσε ο σεισμός στην Ταϊβάν.

Ο σεισμός των 6,4 βαθμών που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου είχε αποτέλεσμα να καταρρεύσουν πολλά κτήρια, περιλαμβανομένης μιας πολυκατοικίας στην Ταϊνάν. Σύμφωνα με τις αρχές τις οποίες επικαλούνται μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν, ο απολογισμός των νεκρών εξαιτίας του σεισμού αυξήθηκε σε 18, ενώ πάνω από 500 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί.

132 άνθρωποι βρίσκονται ακόμη παγιδευμένοι κάτω από τα συντρίμμια της πολυώροφης πολυκατοικίας , η οποία κατέρρευσε εξαιτίας ισχυρού σεισμού που σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, δήλωσε αυτοδιοικητικός αξιωματούχος.

Ο αριθμός είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν για τον οποίο έκαναν λόγο το Σάββατο οι αρχές, καθώς τα σωστικά συνεργεία χτένιζαν τα συντρίμμια του πολυώροφου κτηρίου στην πόλη Ταϊνάν με ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά και υπερευαίσθητες συσκευές ανίχνευσης ήχων, αναζητώντας ενδείξεις ζωής.

Μέλη των σωστικών συνεργείων πιστεύουν ότι οι 29 από τους ανθρώπους που είναι παγιδευμένοι μπορεί να διασωθούν ευκολότερα από τους υπόλοιπους, οι οποίοι είναι θαμμένοι βαθύτερα στα συντρίμμια της πολυκατοικίας, πρόσθεσε ο αξιωματούχος του δήμου της Ταϊνάν.

Απεγκλωβισμός 20χρονου

Σωστικά συνεργεία έβγαλαν ζωντανό 20χρονο άνδρα από τα συντρίμμια της πολυκατοικίας, πάνω από 24 ώρες αφότου το κτήριο κατέρρευσε.

Ο Χουάνγκ Κουάνγκ-ουέι ανασύρθηκε ζωντανός από μέλη των σωστικών συνεργείων κατόπιν επιχείρησης η κατάληξη της οποίας αναμεταδόθηκε απευθείας από τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ