Τσίπρας: Το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης αποτελεί προϋπόθεση για ελάφρυνση του Χρέους

Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του προγράμματος της Εθνικής Τράπεζας ACT4Greece, δηλώνοντας ωστόσο κατηγορηματικά ότι «το έγκαιρο κλείσιμο της αξιολόγησης αποτελεί προϋπόθεση για την επίλυση του γόρδιου δεσμού ελάφρυνσης του Χρέους».

Υπογράμμισε ότι τα εναλλακτικά εργαλεία χρηματοδότησης που θα ενισχύσουν την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις και θα αποτρέψουν τη μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, είναι πρακτικές που εφαρμόζονται στην Ευρώπη και τις οποίες θα αξιοποιήσει η Ελλάδα.

 

Τόνισε ότι  250.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις έκλεισαν και όσες άντεξαν βρέθηκαν μπροστά στη χαμηλή ζήτηση, τον ακριβό δανεισμό.Όμως, ακόμα και σήμερα, 1,7 εκατομμύρια Έλληνες εργάζονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις και δεν μπορεί παρά η ανάκαμψη να στηριχθεί σε αυτές, συμπλήρωσε.

Στην ομιλία του απήθυνε έκκληση σε ιδιωτικούς φορείς, σε δημόσιο και σε όποιον αλλον μπορεί να συμβαλλει στην έξοδο από την κρίση και αναφέρθηκε στα θέματα που προωθεί η κυβέρνηση για την επιστροφή στην ανάπτυξη και ειδικότερα:

  • Δημιουργία σταθερού φορολογικού στυστήματος
  • Η επέκταση των ηλεκτρονικών συναλλαγών
  • Η αποδοτικότερη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης
  • Η ταχύτερη απονομή της Δικαιοσύνης
  • Το σύστημα Δημοσίων Συμβάσεων

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ