Κολομβία: Η διεθνής πρωτεύουσα των καρτέλ ναρκωτικών & της κοκαΐνης στρέφεται στην κάνναβη

Διάσημη για τα καρτέλ κοκαΐνης – σας θυμίζει τίποτα το όνομα Πάμπλο Εσκομπάρ; -, η Κολομβία τώρα θέλει μερίδιο στην παραγωγή μιας άλλης ναρκωτικής ουσίας: της μαριχουάνας.

Το κλίμα και οι νόμοι της χώρας την καθιστούν ιδανική για την καλλιέργεια μαριχουάνας, δήλωσε στο Bloomberg ο υπουργός Υγείας της Κολομβίας Αλεχάνδρο Γκαβίρια. Ο Γκαβίρια επισήμανε ότι η αυξανόμενη νομιμοποίηση της κάνναβης στη Βόρεια Αμερική έχει δημιουργήσει μια οικονομική ευκαιρία για τη χώρα του. «Φέτος, θα δούμε διεθνείς εταιρείες να έρχονται στην Κολομβία για να παράγουν ιατρική μαριχουάνα».

 

Τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με την Βαλεντίνα Ζαρία και το fortunegreece.com, ο Πρόεδρος Χουάν Μανουέλ Σάντος υπέγραψε έναν νόμο που νομιμοποιεί την καλλιέργεια και την πώληση μαριχουάνας για ιατρικούς σκοπούς.

Σύμφωνα με το άρθρο 1, «στόχος του παρόντος νόμου είναι η ρύθμιση της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, της νομιμοποίησης της κατοχής σπόρων για την καλλιέργεια κάνναβης, του ελέγχου των χώρων καλλιέργειας, των διαδικασιών καλλιέργειας και παραγωγής, καθώς και των εξαγωγών και εισαγωγών και της χρήσης του προϊόντος και των παραγώγων του αυστηρά για επιστημονικούς και ιατρικούς σκοπούς».

 

Οι νέοι κανόνες «αποτελούν ένα μεγάλο βήμα για να μπει η Κολομβία στην πρωτοπορία της πάλης εναντίων των παθήσεων» είπε ο Σάντος κατά την τελετή υπογραφής, σύμφωνα με το Associated Press. Ο ίδιος τόνισε ότι ο νόμος αφορά αποκλειστικά τη μαριχουάνα που χρησιμοποιείται για ιατρικούς και επιστημονικούς σκοπούς.

Η μαριχουάνα, πάντως, είναι ήδη δημοφιλής στην Κολομβία. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Έκθεση Ναρκωτικών για το 2015, 408 τόνοι του συγκεκριμένου ναρκωτικού κατασχέθηκαν το 2015 στη χώρα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ