Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Τι φόρο πληρώνει η Google; Κρατηθείτε: 130 εκατ. λίρες μετά από κυνηγητό

Η εταιρεία Google, που πλέον ανήκει στον όμιλο Alphabet Inc, συμφώνησε να καταβάλει 130 εκατομμύρια λίρες (περίπου 172 εκατομμύρια ευρώ) σε αναδρομικούς φόρους στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Στο μέλλον, μάλιστα, οι φόροι που θα καταβάλει αναμμένονται να αυξηθούν ακόμα περισσότερο. Πρόκειται για μια συμφωνία που θα μπορούσε να σημάνει ότι η εταιρεία ενδέχεται να πληρώσει περισσότερα σε άλλα κράτη, όπου έχει κατηγορηθεί για φοροαποφυγή, όπως αναφέρει η εφημερίδα Financial Times.

Η συμφωνία ακολουθεί πολυετή έλεγχο της υπηρεσίας φορολογίας και τελωνείων της Βρετανίας (Her Majesty's Revenue and Customs, ή HMRC) με αντικείμενο το εάν η Google επιδιδόταν σε φοροαποφυγή για μια δεκαετία και πλέον ανακατανέμοντας τα κέρδη της στην Ιρλανδία, όπου βρίσκεται η έδρα της για την Ευρώπη, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και εθνικές κυβερνήσεις υιοθετούν πιο σκληρή στάση έναντι των διευθετήσεων στις οποίες προχωρούν πολυεθνικές εταιρείες, όπως οι Google, Apple και Amazon, για να διαφυλάσσουν τα κέρδη τους και να αποφεύγουν την καταβολή υψηλών φόρων.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ