Παραλύει η χώρα για το Ασφαλιστικό: Γιατροί, φαρμακοποιοί, δικηγόροι & αγρότες κλείνουν δρόμους με τρακτέρ ή γραβάτες

Ξανά συνθήματα όπως «Κάτσε καλά Κατρούγκαλε» φώναξαν οι δικηγόροι σήμερα κρατώντας στα χέρια τους τις γραβάτες τους, μαζί με μηχανικούς, γιατρούς και φαρμακοποιούς.

Η συγκεκριμένη ήταν η δεύτερη μεγάλη πορεία τους στο κέντρο της Αθήνας κατά του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση.  «Όλοι στο δρόμο να αλλάξουμε το νόμο», «Κατρούγκαλε παραιτήσου», «Αγώνας διαρκείας είναι η απάντηση στο υπουργό Εργασίας», «Κατρούγκαλε και Τσίπρα ακούστε το καλά, αυτό το νομοσχέδιο θα μείνει στα χαρτιά» και «Να δούμε στο ελικόπτερο ποιος θα πρωτομπεί» ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν από τους διαμαρτυρόμενους δικηγόρους. 

Λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι ξεκίνησε η πορεία των συγκεντρωμένων προς το υπουργείο Εργασίας, στην οδό Σταδίου και κατόπιν στη Βουλή, όπου βρέθηκαν σχεδόν μια ώρα αργότερα.

Κλείνουν αύριο τα Τέμπη οι αγρότες

Έπειτα από πρόταση της 15μελούς Συντονιστικής Επιτροπής του μπλόκου, αύριο Παρασκευή από τις 12.00 μέχρι και τις 2.00 μ.μ. οι αγρότες χωρίς τρακτέρ και οχήματα, θα αποκλείσουν, το οδόστρωμα οπότε και αναμένεται διακοπή της κυκλοφορίας επί της ΠΑΘΕ για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Η αυριανή κίνηση θεωρείται ως «προειδοποιητική» στο πλαίσιο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, ενώ το ενδιαφέρον στρέφεται στο γενικό προσκλητήριο προς όλα τα μπλόκα που έχει απευθύνει για το Σάββατο το μεσημέρι το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να υπάρξει συντονισμός ενεργειών σε πανελλαδικό επίπεδο.

Στο επίκεντρο των αιτημάτων των αγροτών είναι συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διάλογος από μηδενική βάση, τόσο για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, όσο και για το σύνολο των ζητημάτων που απασχολούν την πρωτογενή παραγωγή. Πάντως, όπως υπογραμμίζουν οι αγρότες, στις προθέσεις τους δεν είναι οι κινητοποιήσεις τους να δυσκολέψουν λοιπές κοινωνικές ομάδες, καθώς, όπως παρατηρούν, το ασφαλιστικό και το φορολογικό αφορούν όλους, ενώ ήδη δέχονται μηνύματα συμπαράστασης στον αγώνα τους από άλλους επαγγελματικούς κλάδους.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ