Όλο το παρασκήνιο από την συνάντηση Μητσοτάκη - Θεοδωράκη: Αποστρέφεσαι τον λαϊκισμό - Όπου συμφωνούμε θα συμπλεύσουμε

Στη Βουλή είχαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Σταύρος Θεοδωράκης την πρώτη τους συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα.

Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, καθώς και οι δύο πλευρές, αν και από διαφορετική σκοπιά και διαφορετικές εκτιμήσεις, συμπίπτουν στην ανάγκη των μεταρρυθμίσεων και της ανάπτυξης, όπως και στην ανάγκη εξυγίανσης του κράτους, σύμφωνα με κύκλους της ΝΔ.

Κοινή διαπίστωση: Η κυβέρνηση είναι επιζήμια για τον τόπο 

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι υπήρξε κοινή διαπίστωση πως η κυβέρνηση είναι επιζήμια για τον τόπο. Στην ατζέντα της συνάντησης βρέθηκαν τα θέματα της παιδείας, το ασφαλιστικό, ο εκλογικός νόμος και η συνταγματική αναθεώρηση. «Θεωρούμε ότι ο τρόπος συνομιλίας και η στάση και των δύο, και σε αυτό συμφώνησαν, βοηθά στην αναβάθμιση του πολιτικού διαλόγου» αναφέρουν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν ότι κοινή διαπίστωση του κ. Μητσοτάκη και του κ. Θεοδωράκη ήταν η προσπάθεια άλωσης του κράτους από την κυβέρνηση.

Μέτωπο με τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις απέναντι στις πρακτικές της κυβέρνησης

«Δεν υπάρχει μέτωπο με τη ΝΔ. Υπάρχει όμως μέτωπο με όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις απέναντι σε πράγματα και πρακτικές της κυβέρνησης. Δηλαδή, για παράδειγμα, ο τρόπος που χειρίζεται το ελληνικό δημόσιο. Όλα αυτά που αποκαλύπτονται κάθε μέρα είναι τραγελαφικά. Βεβαίως έχουμε μέτωπο με όλες τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις για να σταματήσουν αυτές οι πρακτικές» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε δημοσιογράφους στο περιστύλιο της Βουλής, ερωτώμενος για τη συνάντηση του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. 

Ο Επικεφαλής του Ποταμιού απευθύνθηκε και στην κα. Γεννηματά λέγοντας: «θέλω να πω στην κα. Γεννηματά ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή από μια ένωση μηχανισμών. Ο ελληνικός λαός έχει ανάγκη από λύσεις. Εάν η κα. Γεννηματά έχει να απαντήσει κάτι συγκεκριμένο στις μεταρρυθμίσεις που προτείνει το Ποτάμι είμαστε εδώ να την ακούσουμε. Όμως, και θα πρέπει να το επισημάνω, όσες φορές την έχω ακούσει δεν προσθέτει τίποτα στην μεταρρυθμιστική ατζέντα του Ποταμιού».

Ο διάλογος μπροστά στις κάμερες 

Στον διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες οι δύο πολιτικοί αρχηγοί, ο κ. Μητσοτάκης είπε στον κ. Θεοδωράκη ότι είναι σημαντικό οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να έχουν διάλογο.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι είναι σημαντικό να έχουν έναν διάλογο, οι φιλοευρωπαϊκές μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου καθώς -όπως είπε- «έχουμε πολύ δύσκολα θέματα απέναντί μας». Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς τον κ. Θεοδωράκη ανέφερε: «Έχω αναγνωρίσει τη συνολική σου προσπάθεια για την αποστροφή στον λαϊκισμό και την έμφαση στον ορθό λόγο, κάτι στο οποίο θέλω και εγώ να σταθώ ιδιαίτερα».

Θεοδωράκης: Χρήσιμο για την κοινωνία να συμπλεύσουμε παρά τις διαφορές

«Είναι χρήσιμο, όχι μόνο για να αισθανόμαστε εμείς καλά, αλλά για να αισθάνεται ασφάλεια η κοινωνία ότι υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι αποφασισμένοι, παρά τις διαφορές τους να συμπλεύσουν για κάποιες μεγάλες μεταρρυθμίσεις για τη χώρα. Και αυτό είναι ένα μήνυμα που πρέπει να στείλουμε στον απογοητευμένο μας λαό, που φοβάται ότι θα πηγαίνουμε από παρακμή σε παρακμή» σημείωσε, από την πλευρά του, ο επικεφαλής του Ποταμιού. «Υπάρχει άλλος δρόμος. Ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, και θα τα λέμε πού συμφωνούμε και πού διαφωνούμε σε αυτές τις μεταρρυθμίσεις» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ