Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 Συνήγορος του Πολίτη: 1 στους 5 πολίτες ζουν από τα συσσίτια σε Κυψέλη, Ά. Πατήσια, Άγ. Παντελεήμονα, Νίκαια, Πέραμα & Ρέντη

Την κοινωνική κατάσταση μετά από αρκετά χρόνια λιτότητας καταγράφει έρευνα του Συνηγόρου του Πολίτη που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος. 

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, τρεις στους δέκα πολίτες σε υποβαθμισμένες περιοχές δεν έχουν θέρμανση και ζεστό νερό ενώ 1 στους 4 που ζούν σε πολυκατοικία δεν έχει ανάψει καλοριφέρ από το 2010. Την ίδια ώρα ο 1 στους 5 καταφεύγει στα συσσίτια και τα κοινωνικά παντοπωλεία.  

Η έρευνα διεξήχθη στην Κυψέλη, τα Άνω Πατήσια, τον Άγιο Παντελεήμονα, τη Νίκαια, το Πέραμα και το Ρέντη και αποκαλύπτει ακόμη ότι  σχεδόν 1 στους 5 στερούνται σταθερής τηλεφωνικής σύνδεσης, σχεδόν 3 στους δέκα δεν έχουν πρόσβαση στο Ίντερνετ, ενώ το 17% των ερωτηθέντων έχει υποστεί την ταλαιπωρία της διακοπής ηλεκτροδότησης ή υδροδότησης επειδή δεν μπόρεσε να εξοφλήσει το λογαριασμό.  

Ακόμη, ένας στους τέσσερις έχει αναγκαστεί να προβεί σε ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη ΔΕΗ ή την ΕΥΔΑΠ.    Όταν οι πολίτες ερωτώνται για το περιβάλλον στις περιοχές του ζουν αναφέρουν σε ποσοστό  55,2% ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεπαρκείς και μη συντηρημένοι ελεύθεροι χώροι ενώ ακολουθούν με 20,6% η παρουσία μεταναστών, Ρομά και αστέγων. Με  18,9% έπονται οι προβληματικές υποδομές, οι λακκούβες στους δρόμους και τα σπασμένα πεζοδρόμια.   Για τις συνθήκες διαβίωσης το 55,6% δηλώνει λίγο ευχαριστημένο, το 17,2% καθόλου ευχαριστημένο και το 27,2% πολύ ευχαριστημένο.  

 Δυσκολίες στην πληρωμή οφειλών σε τράπεζες αντιμετώπισαν τα τελευταία 5 χρόνια οι μισοί, στους 1 στους 6 έκοψαν το ρεύμα ή το νερό, στον 1 στους 4 δεν λειτουργεί λόγω οικονομικών η κεντρική θέρμανση/ Η ανάγκη για θέρμανση/ψύξη είναι η κατεξοχήν μη εκπληρούμενη σε ποσοστό 80,2%, ενώ ως καύσιμη ύλη χρησιμοποιείται το ηλεκτρικό ρεύμα (35,03%), το πετρέλαιο (33,09%), το φυσικό αέριο(9,04%), τα καυσόξυλα(8,47%) και το υγραέριο (7,34%).  

* Οι φωτογραφίες είναι από τον PAT O'MALLEY δημοσιευμένες στο vice.com

Δείτε όλες τις φωτογραφίες εδώ - vice.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ