Νταβός 2016 - Τσίπρας σε Μπάιντεν: Δεν υπάρχει μέλλον με λιτότητα χωρίς ανάπτυξη

O Έλληνας πρωθυπουργός ανέφερε πως «μόνο λιτότητα χωρίς ανάπτυξη σημαίνει ότι δεν υπάρχει μέλλον» στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ.

Ο διάλογος μεταξύ των δυο αντρών συνεχίστηκε με τον Τζον Μπάιντεν να απαντά στον Αλέξη Τσίπρας ότι προσπαθεί να πείσει τους Ευρωπαίους για αυτό τα τελευταία δέκα χρόνια. Ο αντιπρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας συζήτησαν την Τετάρτη στο Νταβός σχετικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση, αναφέρει ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Λευκός Οίκος.

Οι δύο ηγέτες «συμφώνησαν για τη σημασία που έχει να προχωρήσουν το ταχύτερο δυνατόν οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων σοβαρών συζητήσεων με τους πιστωτές για την ελάφρυνση του χρέους» της, σημειώνεται στην ανακοίνωση που δημοσιοποίησε η αμερικανική προεδρία από την Ουάσινγκτον μετά τη συνάντηση Μπάιντεν-Τσίπρα στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF).

Τσίπρας σε Γκάμπριελ: Να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός είχε συνάντηση με τον Αντικαγκελάριο και Υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας,  Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Κυβερνητικοί κύκλοι, αναφέρουν πως αντικείμενο της συνάντησής τους, ήταν το ελληνικό οικονομικό πρόγραμμα και η προσφυγική κρίση.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως ο πρωθυπουργός επεσήμανε την ανάγκη να ολοκληρωθεί έγκαιρα η αξιολόγηση, ενώ στη μεταξύ τους συνομιλία εκτιμήθηκε η ελληνική προσπάθεια για μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση που θα μοιράζει δίκαια τα βάρη. Σε ό,τι αφορά τέλος, στο προσφυγικό υπήρξε συζήτηση για τα στοιχεία της κρίσης, ενώ υπογραμμίστηκε και από τις δυο πλευρές η προσπάθεια που καταβάλει η Ελλάδα για τη διαχείριση του ζητήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ