Μαξίμου πριν την συνάντηση με Μητσοτάκη: Αιδώς! «Οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο - Το κόμμα των θαλασσοδανείων»

Η αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμακώθηκε, λίγη ώρα πριν τη συνάντηση των δύο αντρών, με το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού να εκδίδει σκληρή ανακοίνωση κατά της ΝΔ, απαντώντας στις δηλώσεις Κουμουτσάκου περί εφόδου της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ στον κρατικό μηχανισμό.

«Στη ΝΔ δεν έχουν μετακλητούς υπαλλήλους όπως προβλέπει ο Νόμος; Δεν είναι άνθρωποι της εμπιστοσύνης τους; Δεν ξέρουν ότι η θητεία τους λήγει αυτόματα με την λήξη της θητείας των προϊσταμένων τους;» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Επίσης τονίζεται: «Η ηγεσία Μητοστάκη διεκδικεί αριστεία στη σπέκουλα και το λαϊκισμό».

Στρέφονται κατά της ΝΔ, καλώντας την «να αφήσει τους κλαυθμούς για τις δουλειές που χάνονται», καθώς αυτοί είναι «οι άνθρωποι που σχεδίασαν 15.000 απολύσεις στο Δημόσιο και την πλήρη απελευθέρωση των απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα».

«Το κόμμα των θαλασσοδανείων -τα οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός- ας χαμηλώσει τους τόνους. Λίγη αιδώς δεν βλάπτει» καταλήγει η ανακοίνωση. Κύκλοι της Συγγρού σχολιάζοντας την κυβερνητική ανακοίνωση ανέφεραν: «Οι ανακοινώσεις αυτές είναι το μνημόσυνο του ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς».

Στο ραντεβού Τσίπρα - Μητσοτάκη, μια πρώτη επαφή πριν από την αντιπαράθεση που θα ακολουθήσει στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση, οι δύο αρχηγοί αναμένεται να συζητήσουν το Ασφαλιστικό, με τον πρωθυπουργό να αναμένει από τον Κ.Μητσοτάκη να ανοίξει τα χαρτιά του σχετικά με το θέμα των περικοπών στις συντάξεις.

Ωστόσο, η ΝΔ έχει προαναγγείλλει ότι σύντομα θα καταθέσει τη δική της πρόταση για το Ασφαλιστικό. Εξάλλου, το πρωί, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης, που έχει αναλάβει την κατάρτιση του πρότασης για το Ασφαλιστικό, δήλωσε ότι η κυβέρνηση έχει 153 βουλευτές, άρα μπορεί να προχωρήσει μόνη χωρίς να περιμένει στήριξη από άλλα κόμματα.

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ακόμη: «Στο Ασφαλιστικό η κατάσταση επιδεινώθηκε λόγω συγκεκριμένων χειρισμών της κυβέρνησης αυτή τη χρονιά και στην οικονομία επίσης η κατάσταση επιδεινώθηκε. Ενώ λοιπόν η κυβέρνηση προσπαθεί να διαφημίσει το κοινωνικό της πρόσωπο με τις καθαρίστριες κτλ., όπως αναφέρει το Newsroom ΔΟΛ, την ίδια στιγμή έχει επιτρέψει να δημιουργηθούν 200.000 παραπάνω άνεργοι και την ίδια στιγμή να έχουμε 200.000 λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές. Να ποια είναι η πολιτική της κυβέρνησης στην οικονομία και στο ασφαλιστικό, να σε ποια πολιτική θέλει να κάνει συνένοχη τη Νέα Δημοκρατία».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ