Απάντηση ΔΝΤ στον Τσακαλώτο: Συνεχίζεται η αξιολόγηση της πρότασης της Αθήνας για το Ασφαλιστικό

Tο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διευκρίνισε πως ακόμη δεν έχει καταλήξει σε συμπέρασμα σχετικά με το Ασφαλιστικό, λίγες μόλις ώρες μετά από την έκκληση του Ευκλείδη Τσακαλώτου προς το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει τη θέση του.

Ο Έλληνας υπουργός Οικονομικός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι στην Αθήνα,αναφέρθηκε στα δημοσιεύματα περί ενστάσεων του Ταμείου σχετικά με την ελληνική πρόταση για το Ασφαλιστικό. Κάλεσε μάλιστα το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για διαρροές ή φαντασιώσεις.

Η απάντηση ήρθε από την Ουάσιγκτον αργά το βράδυ της Δευτέρας. Σε σχετικό ερώτημα του ανταποκριτή του Mega, Μιχάλη Ιγνατίου, εκπρόσωπος του ΔΝΤ απάντησε ότι «Το Ταμείο συνεχίζει να αξιολογεί την πρόταση για το ασφαλιστικό».

Ο ίδιος αξιωματούχος δεν σχολίασε τις διαρροές στελέχους του ΔΝΤ στο «Βήμα», ο οποίος ανέφερε τη χαρακτηριστική φράση «Ζητήσαμε αγελάδα, μας έφεραν γάτα», διατυπώνοντας με αυτό τον τρόπο τις ενστάσεις του Ταμείου για την ελληνική πρόταση. Και σε αυτό το ερώτημα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ αρκέστηκε να επαναλάβει ότι ακόμα αξιολογείται η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ