Απόψε οι Μπεάτε & Σερζ Κλάρσφελντ: Οι κυνηγοί των Ναζί θα μιλήσουν στην Αθήνα - Αγώνας στην μνήμη του ολοκαυτώματος 

Σ’ αυτή τη διπλή αυτοβιογραφία που κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις ΚΑΠΟΝ, η Μπεάτε και ο Σερζ Κλάρσφελντ θυµούνται 45 µαχητικά χρόνια, και συνεχίζουν έτσι τον αγώνα τους για τη µνήµη των θυµάτων του Ολοκαυτώµατος.

Η συναρπαστική, ιδιωτική και δημόσια, ζωή του ζεύγους Κλαρσφελντ, όπως τη διηγούνται οι ίδιοι.

Το ζεύγος τους είναι ένας µύθος, η ζωή τους μια εποποιία. Η ιστορία τους αρχίζει στην αποβάθρα του παρισινού µετρό, με έναν κεραυνοβόλο έρωτα ανάμεσα στη νεαρή κόρη ενός στρατιώτη της Βέρμαχτ και τον γιο ενός Ρουµάνου Εβραίου που πέθανε στο Αουσβιτς. 

Βλέποντας πρώην ναζί εγκληματίες να αποκτούν πρόσβαση σε υψηλά αξιώματα, θα στρατευθούν σε έναν πολύχρονο πεισματικό αγώνα, με στόχο την απόδοση δικαιοσύνης. Θα καταδιώξουν φυγόδικους ναζί, όπως ο Αλοϊς Μπρούνερ ή ο Γιόζεφ Μένγκελε και θα σύρουν πολλούς, όπως τον διαβόητο «χασάπη της Λυών» Κλάους Μπάρμπι, στα γαλλικά δικαστήρια.

Παράλληλα, θα κάνουν ένα τιτάνιο έργο για τη διατήρηση της µνήµης των θυµάτων του Ολοκαυτώµατος, για το οποίο θα παρασηµοφορηθούν από τη Γαλλική και τη Γερµανική Δηµοκρατία, όπως και από το κράτος του Ισραήλ.
Το βιβλίο κυκλοφόρησε στη Γαλλία και σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Στα ελληνικά κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΚΑΠΟΝ. Απόψε οι συγγραφείς θα παρευρεθούν στην παρουσίαση του βιβλίου που θα πραγματοποιηθεί στο Γαλλικό Ινστιτούτο. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση στα ελληνικά.

Το βιβλίο
Μπεάτε & Σερζ Κλάρσφελντ, «Απομνημονεύματα»
Μετάφραση: Κατερίνα Λάμψα
Εκδόσεις ΚΑΠΟΝ
Σελίδες: 508
Τιμή: 24,50 ευρώ

Η παρουσίαση
Μπεάτε & Σερζ Κλάρσφελντ, «Απομνημονεύματα»
Γαλλικό Ινστιτούτο (Auditorium Theo Angelopoulos): Οδός Σίνα 31, Κολωνάκι, τηλ. 210 3398600
Ημερομηνία: 18/01 στις 19.00
Ταυτόχρονη μετάφραση
Ελεύθερη είσοδος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ