Γιατρός νάρκωσε, βίασε & φυλάκισε 30χρονη γυναίκα για μια εβδομάδα - Σκόπευε να την κρατήσει για χρόνια

Σουηδός γιατρός κατηγορείται για την απαγωγή, τη νάρκωση και τον βιασμό μιας γυναίκας που κρατήθηκε όμηρος σε ένα υπόγειο μπουντρούμι για χρονικό διάστημα περίπου μιας εβδομάδας.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Independent, η γυναίκα, που είναι στα 30 της, απήχθη από το σπίτι της στο Στοκχόλμη αφού ναρκώθηκε με φράουλες οι οποίες περιείχαν Rohypnol και βιάστηκε. Στη συνέχεια, ο δράστης τη μετέφερε σε απόσταση 560 χλμ σε ειδικό καταφύγιο/μπουντρούμι στο Κρίστιανσταντ, όπου και κρατήθηκε φυλακισμένη για έξι ημέρες.

Η σουηδική εφημερίδα Aftonbladet ανέφερε πως ο δράστης χρησιμοποίησε δύο λαστιχένιες μάσκες- που στη συνέχεια βρέθηκαν από την αστυνομία- για να καλύψει τα χαρακτηριστικά του κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Ο γιατρός, που δεν κατονομάστηκε, φέρεται να σκόπευε να κρατήσει το θύμα του αιχμάλωτο για χρόνια, στο ειδικά διαμορφωμένο μπουντρούμι που είχε αρχίσει να φτιάχνει πάνω από πέντε χρόνια πριν.

Κατά τη διάρκεια των έξι ημερών, η γυναίκα φέρεται να κακοποιήθηκε σεξουαλικά, να ναρκώθηκε και να εξαναγκάστηκε να πάρει αντισυλληπτικά, σε μια υπόθεση που θυμίζει αυτή του Αυστριακού Γιόζεφ Φριντλ, ο οποίος συνελήφθη το 2008, αφού φυλάκισε την κόρη του για πάνω από 24 χρόνια σε ένα μπουντρούμι κάτω από το σπίτι της οικογενείας του.

Το μαρτύριο της γυναίκας έλαβε τέλος όταν ο γιατρός συνειδητοποίησε ότι ήταν σε εξέλιξη έρευνες της αστυνομίας, και την πήγε σε αστυνομικό σταθμό στη Στοκχόλμη στις 19 Σεπτεμβρίου- όπως αναφέρεται, την ανάγκασε να πει στην αστυνομία ότι όλα ήταν καλά. Ωστόσο, στους αστυνομικούς δημιουργήθηκαν υποψίες και την ανέκριναν περαιτέρω, οπότε και η ίδια τους είπε για το τι είχε συμβεί στην πραγματικότητα, με αποτέλεσμα τη σύλληψη του γιατρού.

Η αστυνομία φέρεται να εντόπισε προφυλακτικά και απομεινάρια από τις φράουλες με το ναρκωτικό, μαζί με σύριγγες και ένα όπλο, όταν ερεύνησε τον χώρο. Όπως μετέδωσαν σουηδικά ΜΜΕ, ο δράστης ομολόγησε ότι τη νάρκωσε, την απήγαγε και τη φυλάκισε.

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, ο 38χρονος γιατρός είχε επισκεφθεί το θύμα στο διαμέρισμά του, στην κεντρική Στοκχόλμη, στις 12 Σεπτεμβρίου, και είχε σημαδέψει ποιες από τις φράουλες είχαν ναρκωτικό και ποιες όχι. Στη συνέχεια, και αφού η ίδια είχε χάσει τις αισθήσεις της, την βίασε στο σπίτι της, πριν τη μεταφέρει με αναπηρικό καροτσάκι στο αυτοκίνητό του. Ο ίδιος φέρεται να πήρε δείγματα αίματος και κολπικών υγρών από την ίδια, για να διεξάγει τεστ στον χώρο εργασίας του, προκειμένου να είναι σίγουρος ότι δεν είχε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Φίλοι του δράστη που μίλησαν στα ΜΜΕ εξέφρασαν την έκπληξή τους: «Στενός φίλος» του είπε στην Kristianstadsbladet ότι είναι «κοινωνικά αδέξιος» αλλά ευγενικός και πρόθυμος να βοηθήσει, αλλά «πολύ έξυπνος, διανοητικά, για το καλό του» - προσθέτοντας ωστόσο ότι δεν είναι ο τύπος του ανθρώπου που θα περίμενε κανείς να φυλακίσει και κακοποιήσει μια γυναίκα. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ