Έγραψαν ιστορία για την ομορφιά & το σικάτο στυλ τους – Χέμπορν, Μπαρντό, Μονρόε, Γυναίκες σύμβολα της μόδας των '50s

Γυναίκες ταυτισμένες με την ομορφιά, με τη μόδα, το σικάτο στυλ, διαχρονικά styl icons.

Σταρ που έγραψαν ιστορία στον κινηματογράφο της δεκαετία του ’50 και υπήρξαν από τα πιο γνωστά σύμβολα ομορφιάς της εποχής εκείνης αλλά ακόμα και σήμερα.

Οι γυναίκες αυτές έμαθαν να φέρονται και να ντύνονται όπως ήταν ο εαυτός τους και δεν προσποιούνταν κάτι διαφορετικό. Δεν ακολούθησαν ότι πρόσταζε η μόδα αλλά δημιούργησαν μόδα εκείνες.

Επέλεγαν να ντύνονται με ρούχα που ταίριαζαν στο σωματότυπό τους και να αναδείκνυαν τα χαρακτηριστικά τους με τρόπο όμορφο. Και αυτά τα χαρακτηριστικά τους ήταν που τις έκαναν διάσημες παγκοσμίως.

Μπριζίτ Μπαρντό, η femme fatale.

Η Μπριζίτ Μπαρντό, γαλλίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, το ξανθό sex symbol με σώμα μπαλαρίνας  και τα ελαφρώς ατημέλητα μαλλιά, έγινε  γνωστή για την απελευθέρωσή της σε μια εποχή συντηρητική. Προκλητική και ελεύθερη, ήταν ο ορισμός της μοιραίας γυναίκας.

Ώντρεϋ Χέμπορν, το χαμίνι με τα τεράστια μάτια.

Από την άλλη η Ώντρεϋ Χέμπορν, με τα λεπτεπίλεπτα χαρακτηριστικά, ήταν πολυβραβευμένη ηθοποιός που ξεχώρισε για την κομψότητά της και το αριστοκρατικό στυλ της. Από τις λίγες ηθοποιούς που βραβεύτηκε με Όσκαρ, Έμμι, Γκράμι και Τόνι. Τη χαρακτήριζε το χιούμορ της, το αστείρευτο ταλέντο της όπως επίσης εξέπεμπε και μια παιδικότητα. Της άρεσε πολύ να βάφει έντονα τα μάτια της με eyeliner, αποκτώντας έτσι ένα γατίσιο βλέμμα.

Μέριλιν Μονρόε, το απόλυτο θηλυκό.

Φυσικά δε μπορούμε να παραλείψουμε τη ζουμερή Μέριλιν Μονρόε. Σήμα κατατεθέν της το αισθησιακό σώμα της, ο έντονος ερωτισμός της και το παιχνίδι με το φακό. Η πρώτη που σκέφτεσαι όταν ακούς σέξι και ξανθιά. Μια από τις πιο ποθητές γυναίκες της εποχής της, με τα κατακόκκινα χείλη αποτελεί ακόμα πρότυπο για τις γυναίκες.

Δείτε όλη τη συνέχεια εδώ - tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ