«Φωτιές» ανάβει στο Ποτάμι & στον Σταύρο , ο Χ. Θεοχάρης- Θέτει θέμα ηγεσίας & μιλάει για αυτοδιάλυση του κόμματος

Ζήτημα ηγεσίας στο Ποτάμι θέτει εμμέσως πλην σαφώς ο βουλευτής του κόμματος, Χάρης Θεοχάρης.  

"Εθελοτυφλεί όποιος δεν βλέπει ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος άλωσης του χώρου Ποταμιού, κυρίως από τη ΝΔ και δευτερευόντως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ως εκ τούτου το Ποτάμι πρέπει να διαμορφώσει τον μεσαίο χώρο και μάλιστα αμέσως. Πώς θα γίνει αυτό είναι θέμα του επικεφαλής του κόμματος. Αλλά εκτιμώ ότι ο κ. Θεοδωράκης πρέπει να πρωτοστατήσει εδώ και τώρα στην προσπάθεια διεύρυνσης και ενοποίησης του χώρου που αποκαλούμε ριζοσπαστικό κέντρο. Και ίσως χρειαστεί να προσφέρει και το ίδιο του το είναι χάριν της ιδέας αυτής" αναφέρει χαρακτηριστικά ο Χάρης Θεοχάρης σε συνέντευξη του στην "Καθημερινή της Κυριακής". 

Ερωτηθείς εάν υπονοεί την οικειοθελή αποχώρησή του ή ακόμη και την αυτοδιάλυση του Ποταμιού είπε: "Το ζήτημα της διαδοχής του κ. Θεοδωράκη είναι θέμα που μόνο ο ίδιος μπορεί να δρομολογήσει, όταν και αν το θεωρήσει ώριμο. Αυτό που λέω είναι απλο: Το Ποτάμι, ως έχει σήμερα, δεν μπορεί να ελπίζει στην ανάκαμψη του αν δεν λάβει άμεσες πρωτοβουλίες ανασύνθεσης του χώρου που εκπροσωπεί, προκειμένου μια νέα κεντρώα ριζοσπαστική παράταξη να καταστεί ο χρήσιμος καταλύτης οποιασδήποτε μελλοντικής διακυβέρνησης.

Αναφερόμενος στην εκλογή Μητσοτάκη στη ΝΔ, σημείωσε ότι η νίκη του φέρνει ιδεολογικά το Ποτάμι εγγύτερα στη ΝΔ καθώς ο νέος αρχηγός του κόμματος έχει ένα πιο κεντρώο προφίλ, αν και όπως επισημαίνει ο Μητσοτάκης έχει δρόμο να διανύσει μέχρι να αποδείξει ότι μπορεί να συγκρουστεί με το κόμμα του και τις ακραίες φωνές του.

O ίδιος πάντως με το tweet του διευκρινίζει: "Όσοι βιάζονται να κρίνουν μια συνέντευξη,ας την διαβάσουν πρώτα. Ζητώ από τον Σ τ α ύ ρ ο να πάρει πρωτοβουλίες για το ριζοσπαστικό κέντρο".

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ