Εδώ θα βρείτε τα πιο λαχταριστά cupcakes στην Αθήνα! Με σοκολάτα ή με δεκάδες χρώματα

Μια νεοϋoρκέζικη συνήθεια που μπορούμε πλέον να απολαύσουμε σε πολλά σημεία της Αθήνας και λατρεύουμε!

Η Αθήνα απέκτησε κι αυτή ζαχαροπλαστεία που εξειδικεύονται στα cupcakes, τα υπέροχα γλυκίσματα με την μαλακή βάση και την αφράτη cream cheese, ακολουθώντας τις τάσεις σε Νέα Υόρκη και Λονδίνο.

Αποτελούν το τέλειο συνοδευτικό του καφέ μας ή ιδανική επιλογή για να ξεκινήσουμε την μέρα μας γλυκά, και γιατί όχι ακόμη και κατάλληλη πρόταση για επιδόρπιο μετά από ένα καλά σχεδιασμένο δείπνο. Αυτά είναι τα σημεία της πόλης που θα δοκιμάσουμε τα νοστιμότερα cupcakes...

Petits Gâteaux

Μικρό, ρομαντικό και κουκλίστικο το Petits Gateaux στα Μελίσσια, δίνει έμφαση στα μικρά γλυκίσματα και αγαπά ιδιαίτερα τα cupcakes. Παρασκευάζονται καθημερινά σε μικρές ποσότητες, με αγνές πρώτες ύλες και περίσσιο μεράκι και φροντίδα γι αυτό και βρίσκονται στην κορυφή των επιλογών μας. Διατίθενται σε δύο μεγέθη, mini και κανονικά, και σε γεύσεις όπως καρότο, chocolate orange, oreo, red velvet, λεμόνι και σοκολάτα.

Ε. Βενιζέλου 40 & Λ. Πηγής 43Α, τηλ. 210 8105523, www.petitsgateaux.gr

The Sweet Spot

Από την ονομασία του και μόνο είναι δύσκολο να του αντισταθείς. Το The Sweet Spot (διαθέτει καταστήματα σε Χαλάνδρι και Κηφισιά) είναι ένα γλυκό spot όπου θα ανακαλύψεις λαχταριστούς θησαυρούς που σίγουρα θα σε βάλουν σε πειρασμό. Ανάμεσά τους τα γευστικά cupcakes σε mini, κανονικό, jumbo ή giant μέγεθος και γεύσεις όπως red velvet, bueno, καρότο, σοκολάτα, μπανόφι, νουτέλα, βανίλια, peanut butter κ.α. Εκτός από τις σταθερές, μέσα στη διάρκεια του χρόνου υπάρχουν και γεύσεις- έκπληξη!

Ανδρέα Παπανδρέου 39, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6894290, http://thesweetspot.gr

I love Cupcakes

Εμπνευσμένο από τα χειροποίητα αμερικάνικα cupcakes –με ένα touch Λονδίνου–, το I love Cupcakes, στη Γλυφάδα, εξειδικεύεται στις ατομικές λιχουδιές που μας κάνουν να γλείφουμε τα δάχτυλά μας. Η open κουζίνα του μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τη διαδικασία παραγωγής τουςμ, η οποία πραγματοποιείται με πολύ αγάπη και πάντα από επιλεγμένες πρώτες ύλες. Φρεσκοψημένα και λαχταριστά διατίθενται σε τρία μεγέθη (mini, κανονικά, giant) και σε έξι διαφορετικές κατηγορίες: All time classics (βανίλια, σοκολάτα, red velvet, carrot cake), Melt by Chocolate (chocolate & chazelnut, Gianduja choco Brownie, Chocolate Max Cookie Crunch κ.α.), Hey fruitie! (Strawberries & Cream, Carrot & Orange κ.α.), Τake it light baby! (Cheesecake, Choco Espresso), The cuptail collection (Mojito, Pina Colada κ.α.), Desert Cupcakes (Lemon Pie, Tiramisu, Black Forest κ.α.).

Γιαννιτσοπούλου 3, Γλυφάδα, τηλ. 210 8983366, www.ilovecupcakes.gr

Ada's Little Kitchen

Η αγαπημένη Άντα Λιβιτσάνου δημιούργησε αυτόν τον παραμυθένιο χώρο στη Γλυφάδα για να μοιραστεί με τους λάτρεις των γλυκών την αγάπη της για την ζαχαροπλαστική. Χαρακτηρισμένο ως cupcake shop το Ada's Little Kitchen φημίζεται για τα σπιτικά γλυκά του, παρασκευασμένα από την ίδια με φρέσκο γάλα, αυγά και φρούτα. Τα cupcakes της Άντας φιγουράρουν στην πρώτη θέση των προτιμήσεων του κοινού. Η παραγωγή είναι μικρή και καθημερινή, ενώ υπάρχουν και επιλογές χωρίς γλουτένη.

Γρηγορίου Λαμπράκη 10,  Γλυφάδα, τηλ. 211 4006509, www.adaslittlekitchen.com

Make my Cake

Στο Make my Cake, στο Πάτημα Χαλανδρίου, θα βρεις πρωτότυπες και ολόφρεσκες γλυκές δημιουργίες σε καθημερινή βάση ανάμεσα στις οποίες συγκαταλέγονται και ολόφρεσκα cupcakes. Σε μικρές ποσότητες και διάφορες γεύσεις –red velvet, βανίλια, σοκολάτα, oreo, tiramisu λεμόνι με frosting Philadelphia cream  cheese– θα σε βάλουν σίγουρα σε πειρασμό καθώς παρασκευάζονται αυστηρά με αγνά υλικά όπως αυθεντική σοκολάτα, βούτυρο αγελάδας, φρέσκα αυγά.

Ηρακλείτου 14, Πάτημα Χαλανδρίου, τηλ. 210 8035863, www.makemycake.gr

Emi's Cupcakes

Η Emi μάζεψε τις συνταγές της Καναδέζας γιαγιάς της και αποφάσισε να τις χωρέσει όλες σε ένα κρυμμένο γευστικό μυστικό του Κολωνακίου. Στο county style λιλιπούτειο Emi's Cupcakes, τα cupcakes με μαλακή βάση και αφράτη cream cheese έχουν την τιμητική τους. Από τις γεύσεις επιλέγουμε double chocolate, red velvet, carrot cake και peanut butter. Διαθέτει και εξαιρετικά muffins.

Καρνεάδου 7, Κολωνάκι, τηλ. 211 1824230

Sweetheart

Με όνομα τόσο γλυκό πώς μπορούμε να μην γίνουμε αμετανόητοι θαμώνες του; Το Sweetheart διαθέτει καταστήματα σε Χολαργό, Αγία Παρασκευή και Βριλήσσια και ξεχωρίζει για το παραμυθένιο decor και τις ολόφρεσκες καθημερινά γλυκές, δημιουργίες του. Με σπιτική θαλπωρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα, όπως αναφέρει το greekguide.com, το επιλέγουμε για τα ονειρικά –μαλακά και πλούσια σε γεύση– cupcakes του. Απολαυστικά στη γεύση και την όψη διατίθενται σε διάφορους συνδυασμούς όπως chocolate heaven, oreo madness, crazy vanilla, red velvet ή salted caramel με διακοσμήσεις από ζαχαρόπαστα και νόστιμα frosting.

Αγίου Ιωάννου 47, Αγία Παρασκευή, τηλ. 211 2166913, www.sweetheartcupcakes.co.uk/EL

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ