Οι καλύτερες στιγμές της θητείας του Μπάρακ Ομπάμα σε 1,5 λεπτό - Δείτε το βίντεο

Την τελευταία του ομιλία στο Κογκρέσο ως πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε ο Μπαράκ Ομπάμα κάνοντας τον ετήσιο απολογισμό του έργου του, το γνωστό και ως State of the Union, ενώ οι Αμερικανοί τον αποχαιρετούν σιγά σιγά πριν ριχτούν στον ίλιγγο της προεκλογικής μάχης για την ανάδειξη του επομενου προέδρου τους.
 

Ο Μπαράκ Ομπάμα χρησιμοποίησε την τελευταία του αυτή ομιλία από το βήμα του Κονγκρέσου για να σκιαγραφήσει ένα αισιόδοξο πορτρέτο της χώρας έπειτα από τα επτά χρόνια της προεδρίας του, με την ανασύσταση της οικονομίας και τη βελτίωση της θέσης των ΗΠΑ στον κόσμο, παρά τις συνθήκες ανισότητας στο εσωτερικό της χώρας και το φάσμα της τρομοκρατίας στο εξωτερικό.
Όμως, ο άνθρωπος που έκανε προεκλογική εκστρατεία αναλαμβάνοντας τη δέσμευση για ελπίδα και αλλαγή και ειδικότερα για την μετατροπή του status quo στην Ουάσινγκτον και στην άσκηση της πολιτικής, ανέλαβε την ευθύνη για την αποτυχία επίτευξης αυτού του στόχου.

«Είναι μία από τις λίγες απογοητεύσεις της προεδρίας μου, ότι η μνησικακία και η καχυποψία ανάμεσα στα πολιτικά κόμματα μάλλον εντάθηκαν αντί να αμβλυνθούν. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ένας πρόεδρος με τα χαρίσματα του Λίνκολν ή του Ρούζβελτ θα είχε κατορθώσει να μειώσει το χάσμα και δεσμεύομαι ότι θα συνεχίσω να προσπαθώ όσο θα βρίσκομαι στην προεδρία», είπε.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ