Η Κομισιόν αξιολογεί ακόμα την πρόταση για το ασφαλιστικό – Σχοινάς: Οι θεσμοί θα το συζητήσουν κι άλλο

O εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, δήλωσε πως συνεχίζεται η εξέταση της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης για το ασφαλιστικό.

«Εικασίες» χαρακτήρισε ο κ. Σχοινάς τα δημοσιεύματα στον Τύπο που φέρουν την Επιτροπή και τους θεσμούς να κάνουν σχόλια για το περιεχόμενο της πρότασης.

Ερωτηθείς σχετικά, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είπε ότι η εξέταση της πρότασης της κυβέρνησης βρίσκεται σε εξέλιξη και πως οι θεσμοί θα συζητήσουν περαιτέρω το θέμα με τις ελληνικές αρχές στη διάρκεια της πρώτης αξιολόγησης που θα ξεκινήσει αργότερα μέσα στο μήνα. Στο σημείο αυτό ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι όλα όσα γράφονται για τη στάση των θεσμών στο θέμα αυτό είναι «εικασίες».

Ο εκπρόσωπος απέφυγε να προσδιορίσει ποιους αφορά η αναφορά σε εικασίες, ωστόσο την περασμένη βδομάδα ξένο πρακτορείο ειδήσεων επικαλούμενο αξιωματούχους της Ευρωζώνης ανέφερε ότι οι θεσμοί θεωρούν αποδεκτό το ευρύτερο πλαίσιο της μεταρρύθμισης του ασφαλιστικού που παρουσίασε η ελληνική κυβέρνηση. Για θετικές αντιδράσεις των θεσμών είχε μιλήσει και ο υπουργός εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ