Στις κάλπες οι φίλοι της Νέας Δημοκρατίας - Μειωμένη η προσέλευση κατά 20% σε σχέση με την πρώτη Κυριακή

Στις 7 το πρωί άνοιξαν οι κάλπες στη Νέα Δημοκρατία. 

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 7.00 το πρωί η εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία, με τους περίπου 400.000 φίλους του κόμματος να καλούνται να εκλέξουν τον επόμενο πρόεδρο της γαλάζιας παράταξης.

Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 7.00 το απόγευμα, με τα πρώτα ασφαλή αποτελέσματα να αναμένονται για τις 11.00 το βράδυ.

Αυτή τη φορά η διαδικασία είναι σαφώς ευκολότερη και απλούστερη έναντι του πρώτου γύρου, γεγονός που διευκολύνει την ευκολότερη μετάδοση των τελικών αποτελεσμάτων. Σημειώνεται ότι οι 404.000 ψηφοφόροι της Ν.Δ. δεν χρειάζεται να καταβάλλουν το αντίτιμο των τριών ευρώ. Οφείλουν να διαθέτουν ωστόσο, αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης.

Εάν κάποιος δεν έχει συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία του α’ γύρου δεν έχει δικαίωμα ψήφου στον β’ γύρο.

Υπενθυμίζεται, ότι ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης στον α’ γύρο, είχε λάβει ποσοστό 39,8% έναντι 28,5% του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Καθοριστικοί παράγοντες για το τελικό αποτέλεσμα θα είναι τόσο το ύψος της συμμετοχής, όσο και οι 128.000 ψηφοφόροι του Απόστολου Τζιτζικώστα (20,4%) και του Άδωνι Γεωργιάδη (11,3%). 
Ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής αναμένεται να προσέλθει στις κάλπες στις 9.45, ενώ ο κ. Τζιτζικώστας στη 1.00 το μεσημέρι. 

Με βάση τις μέχρι στιγμής πληροφορίες από τη Νέα Δημοκρατία η προσέλευση είναι χαμηλότερη κατά 20% περίπου. Το ποσοστό αυτό θεωρείται, λίγο-πολύ, αναμενόμενο, καθώς οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται ο β' γύρος είναι διαφορετικές, σε σχέση με εκείνες του περασμένου Δεκεμβρίου. Ο βροχερός καιρός δεν στάθηκε σύμμαχος, ενώ εκείνη την Κυριακή ήταν ανοιχτά και τα εμπορικά καταστήματα, για τα ψώνια των Χριστουγέννων. Στη ΝΔ υπολογίζουν ότι στις κάλπες θα έχουν προσέλθει, συνολικά, μέχρι τις 7 το απόγευμα, περίπου 350.000 ψηφοφόροι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ