Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

Έτοιμο το νέο ασφαλιστικό: Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους πολιτικούς αρχηγούς ενημερώνει αύριο ο Γ. Κατρούγκαλος

Εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο.

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων θα έχει τη Δευτέρα ο Γιώργος Κατρούγκαλος προκειμένου να τους ενημερώσει για τη νέα ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση ενόψει και των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.
 
Ο κ. Κατρούγκαλος θα ξεκινήσει συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς στη Βουλή στις 11.00, ενώ η επίσκεψη του στο Προεδρικό Μέγαρο έχει προγραμματιστεί για τις 18.00.  Πρώτος θα ενημερωθεί ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ Γιάννης Πλακιωτάκης και θα ακολουθήσουν στις 12 η συνάντηση του κ. Κατρούγκαλου με τον Βασίλη Λεβέντη, στις 13:00 με τον Δημήτρη Κουτσούμπα και στις 14:00 με τη Φώφη Γεννηματά.
 
Το νομοσχέδιο για το Ασφαλιστικό αναμένεται να κατατεθεί εντός του Ιανουαρίου, όπως επιβεβαιώνει ο υπουργός Εργασίας σε σημερινή του συνέντευξη στο «Έθνος», καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την πρώτη αξιολόγηση.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του υπ. Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη, η εθνική σύνταξη θα είναι το «βασικό σκαλοπάτι» του νέου ασφαλιστικού. Όπως εξήγησε, αν ίσχυε από σήμερα θα ήταν της τάξης των 384 ευρώ διευκρινίζοντας ότι το ύψος της καθορίζεται από το 60% του εισοδήματος φτώχιας και αφορά όσους έχουν συμπληρώσει 15 χρόνια εργασιακού βίου.

Το δεύτερο κομμάτι θα είναι η αναλογική σύνταξη «κι εκεί γίνεται η διαδικασία αναπλήρωσης». «Εμείς θα προσπαθήσουμε για ενιαίο ποσοστό αναπλήρωσης» συμπλήρωσε ο κ. Νεφελούδης.

Κατά τον ίδιο δεν θα πειραχθούν οι κύριες συντάξεις και δεν θα συγχωνεθούν κύριες-επικουρικές.

Όσον αφορά τον φόρο στις τραπεζικές συναλλαγές, τον οποίο δεν διέψευσε, εξήγησε ότι δεν καθορίζει τη βιωσιμότητα ως προς τις κύριες συντάξεις αλλά αφορά τη διαδικασία σταθεροποίησης του συστήματος εις το διηνεκές. «Αν δεν λύσουμε το ασφαλιστικό δεν θα μπορούμε σε ένα χρόνο να δώσουμε συντάξεις» κατέληξε ο κ. Νεφελούδης.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για να έχετε στο μενού σας ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο.

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ