Εύκολο γιορτινό πρώτο πιάτο: Καμαμπέρ με σάλτσα καραμελωμένου αχλαδιού από τον Γιάννη Λουκάκο

Ένα ωραίο πιάτο για όλη την οικογένεια, ιδανικό για γιορτινά τραπέζια....

 

ΥΛΙΚΑ

Για το τυρί με τα αχλάδια
310 γρ. τυρί καμαμπέρ
40 γρ. βούτυρο
100 γρ. αχλάδι ξεφλουδισμένο, κομμένο καρέ
20 γρ. κονιάκ
1 γρ. δεντρολίβανο, φρέσκο ψιλοκομμένο (και λίγο ακόμα για το γαρνίρισμα)
10 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
10 γρ. μέλι
50 γρ. καρύδια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
10 γρ. ζάχαρη καστανή

 

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για αυτή τη συνταγή

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το τυρί με τα αχλάδια
Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνουμε το μισό βούτυρο. Προσθέτουμε τα αχλάδια και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφένιο χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το μέλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να καραμελώσουν. Σβήνουμε με το κονιάκ και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί. Στη συνέχεια προσθέτουμε το μπαλσάμικο και τα καρύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να αποκτήσουν σύσταση σάλτσας. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και διατηρούμε ζεστό.
Ζεσταίνουμε ένα άλλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και σοτάρουμε το τυρί και από τις δυο πλευρές του, μέχρι να πάρει ένα έντονο, χρυσαφένιο χρώμα και να μαλακώσει στο εσωτερικό του. Αποσύρουμε σε ένα απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με τα καραμελωμένα αχλάδια.

Who is Who

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19/11/1973. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University και μετά φοίτησε στην καλύτερη σχολή μαγειρικής του κόσμου, Culinary Institute of America. Αφού εργάστηκε στις κουζίνες μεγάλων ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων και εστιατορίων, το 2000 επέστρεψε στην Ελλάδα. Το προσωπικό του στυλ έχει αναγνωρισθεί δύο φορές στα βραβεία Gourmet. Το 2009 δημιούργησε το δικό του εστιατόριο στο Χαλάνδρι στην πιάτσα του Αγ. Νικολάου στην πλατεία Ελευθερωτών. Από τον Μάρτιο του 2013, ο Γιάννης Λουκάκος πήρε την τηλεοπτική επωνυμία του «Dr Cook» από την ομώνυμη εκπομπή στο MEGA TV, ενώ το ΤHE SEMINAR PROJECT φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ξεχωριστή εμπειρία μαγειρικής εκπαίδευσης για όσου συμμετέχουν στα σεμινάρια.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ