Άλλη μια ανοιξιάτικη μέρα στην καρδιά του χειμώνα - Μέχρι 17 βαθμούς η θερμοκρασία σήμερα

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός το Σάββατο, 26 Δεκεμβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο, ενώ η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα ανατολικά. 

Ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στο νότιο Ιόνιο, στο νότιο Αιγαίο και στις Κυκλάδες αναμένουμε σήμερα, Σάββατο 26 Δεκεμβρίου. Τη νύχτα και τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά θα επικρατούν τοπικές ομίχλες, ενώ σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς στα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, 1  έως 13 στη βόρεια Ελλάδα, 4 έως 17 στη δυτική Ελλάδα, 4 έως 14 στο βόρειο Αιγαίο και από 7 έως 16 βαθμούς στο κεντρικό Αιγαίο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Στα ορεινά οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν  3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις έως και 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα είναι βόρειοι – βορειοανατολικοί έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Το σκηνικό του καιρού αναμένεται να αλλάξει από την Τετάρτη. Προβλέπεται σημαντική πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα, όπου το θερμόμετρο θα πέσει μέχρι και 12 βαθμούς Κελσίου!

Στην Αττική θα έχουμε γενικά αίθριο καιρό με λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και ανατολικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αίθριος θα είναι και ο καιρός στη Θεσσαλονίκη, ενώ τοπικές νεφώσεις θα παρατηρηθούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι-βορειοδυτικοί 3 με 4 και το πρωί τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στη Χαλκιδική. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από -1 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα νότια. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός και στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο. Λίγες νεφώσεις οι οποίες στην Ανατολική Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά και την Εύβοια θα είναι κατά τόπους αυξημένες και ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στην Βόρεια Εύβοια και τις Σποράδες. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη, ο καιρός θα παρουσιαστούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες κυρίως στα νότια, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές στη Βόρεια Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι, 5 με 6 και τοπικά στις Κυκλάδες 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις στα βόρεια. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

* Βίντεο: Weather.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ