H Frontex απομακρύνει τους 32 αξιωματικούς της από το κτίριο καταγραφής προσφύγων στην Χίο -Εντόπισε καρκινογόνο αμίαντο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του οργανισμού, εντοπίστηκαν ίχνη αμιάντου στην οροφή του παλαιού εργοστασίου που επελέγη για να στεγαστεί το κέντρο καταγραφής και ταυτοποίησης.

«Λόγω ανησυχίας για πιθανή μόλυνση οι ειδικοί της ταυτοποίησης καθώς και οι μεταφραστές που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή δεν θα συνεχίσουν να εργάζονται εκεί» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Frontex.

Από την πλευρά του ο διευθυντής της Frontex δήλωσε: «Η Frontex είναι υπεύθυνη για την υγεία και την ασφάλεια των αξιωματικών που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να εργάζονται για πολλές ώρες καθημερινά στο συγκεκριμένο κέντρο καταγραφής στην Χίο μέχρι να πάρουμε διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πιθανής μόλυνσης από αμίαντο».

«Η Frontex είναι έτοιμη να ξεκινήσει εκ νέου τις διαδικασίες καταγραφής μόλις τοποθετηθούμε σε κατάλληλες εγκαταστάσεις ή μόλις οι έλεγχοι δείξουν ότι ο αέρας μέσα στις παρούσες εγκαταστάσεις δεν είναι μολυσμένος» πρόσθεσε διευθυντής της Frontex.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ